Ovecskinéket kisöpörte a Tampa Bay

Vágólapra másolva!
2011.05.05. 07:32
null
A washingtoni Mike Knuble (balra) átadja a helyet az ünneplő Tampa Bay-játékosoknak (Fotó: Reuters)
Címkék
A Tampa Bay Lightning 5–3-ra legyőzte a Washington Capitalst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának elődöntőjében, ezzel 4–0-ra megnyerte a párharcot. Közel került a söpréshez a Boston Bruins is, amely a Philadelphia Flyers ellen vezet 3–0-ra, valamint a San Jose Sharks, amely hosszabbításban 4–3-ra győzött Detroitban.

 

TAMPA BAY LIGHTNING–WASHINGTON CAPITALS

Hiába nyerte meg az alapszakaszban a Keleti főcsoportot, a Washington az idén sem játszik nagydöntőt. A Tampa Baynek először kellett a mostani rájátszás során egymás után két este pályára lépnie, de a fáradtságnak nyoma sem volt a floridai csapat játékosain, akik sorozatban hetedik meccsükön diadalmaskodtak. A Tampa Bay ezzel először jutott be a főcsoport döntőjébe azóta, hogy 2004-ben megnyerte a Stanley-kupát.

A Capitals kapujában a playoffújonc Michal Neuvirth 32 védéssel rukkolt ki, de Sean Bergenheim a második harmadban nyolc perc alatt kétszer is mattolta, 3–1-es vezetéshez juttatva csapatát. A csarnokukat színültig megtöltő hazai drukkerek már ekkor elkezdték a söprés szót skandálni, és nem is kellett csalódniuk. A Lightning azóta nem kapott ki, hogy a rájátszás első körében a Pittsburgh 3–1-re megverte, mostani söprésének pedig az orosz válogatott szurkolói is örülhetnek, mivel így két washingtoni kiválóság, Alekszandr Ovecskin és Alekszandr Szjomin csatlakozhat a szlovákiai vb-n szereplő orosz kerethez.

 

BOSTON BRUINS–PHILADELPHIA FLYERS

Közel került a kieséshez a Keleti főcsoport második helyén végző Philadelphia is, miután harmadszor is alulmaradt a Bostonnal szemben. Zdeno Chára és David Krejcí góljával a Bruins már 63 másodperc elteltével kétgólos előnyre tett szert, a második játékrészben pedig egy 95 másodperces periódusban újabb két alkalommal került a Flyers kapujába a korong. Bostonban tehát örülhetnek, hátra azonban még nem dőlhetnek, már csak azért sem, mert tavaly ilyenkor szintén 3–0-ra vezettek a Philadelphia elleni főcsoport-elődöntőben, amelyet aztán 4–3-ra elveszítettek.

A 37 védést bemutató Tim Thomas shutoutját Andrej Meszaros hiúsította meg a második harmadban, a hazaiaknál Krejcí és a duplázó Chára mellett Daniel Paille és Nathan Horton volt még eredményes. A Boston helyi idő szerint péntek este hazai pályán juthat be a konferencia döntőjébe, oda, ahol legutóbb 1992-ben járt.

 

DETROIT RED WINGS–SAN JOSE SHARKS

A Detroitnak nem sok hiányzott a szépítéshez, ehelyett azonban újra kikapott a San Josétól, ami azt jelenti, hogy még egy vereség a búcsúját jelenti. A Sharks hőse Devin Setoguchi volt, aki a rendes játékidőben két gólt lőtt (mindkettőt emberelőnyben), majd a hosszabbításban is ő talált be. A túlórát persze előbb ki kellett harcolniuk a vendégeknek, hiszen 3–2-re sokáig a Detroit vezetett. Az 56. perc végén ezt végül Dan Boyle tette meg, aki egyenlő létszámnál volt eredményes. Antti Niemi 38, a hazaiak kapuját védő Jimmy Howard pedig 34 védést produkált. A San Jose péntek este Detroitban pontot tehet a párharc végére.

NHL
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Tampa Bay Lightning–Washington Capitals 5–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, a Tampa Bay javára
Boston Bruins–Philadelphia Flyers
5–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a Boston javára
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Detroit Red Wings–San Jose Sharks
3–4 – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a San Jose javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik