Őrületes hibával, hosszabbításos GSW-győzelemmel indult a döntő

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.06.01. 08:05
null
LeBron James sem értette J. R. Smith butaságát (Fotó: Twitter)
LeBron James 51 pontot dobott, egy hajszálra volt a bravúrtól a Cavaliers az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) idei döntőjének első meccsén – a végén volt némi balhé, Tristan Thompsont kiállították.

Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 124–114 – hosszabbítás után

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Hajszálra volt a bravúrtól a Cleveland. Kiválóan játszott a Cavs, és borzasztó közel volt a győzelemhez a rendes játékidő végén, hiszen LeBron James kosaraival még 106–104-re vezetett is 24 másodperccel a vége előtt, ám ekkor jött Steph Curry egy 2 plusz 1-es játékkal, és ismét fordított a GSW. Az utolsó(nak hitt) támadásban Klay Thompson faultolta George Hillt, aki azonban csak kiegyenlíteni tudott, a második büntetőjét elrontotta, az igazi dráma pedig csak ekkor következett: J. R. Smith leszedte a támadópattanót, ezzel megnyerhette volna a meccset a Clevelandnek, de azt hitte, hogy ők vezetnek, így nem dobott, hanem kivezette a labdát a kosár alól, az idő pedig közben lejárt – érthetetlen hiba után jöhetett a hosszabbítás. Amelyben aztán már több erő volt a Golden State-ben: 9–0-s futással kezdtek Duranték, a Cavs bő három percig nem szerzett pontot, amivel el is dőlt az összecsapás. A vége azért tartogatott még forró pillanatokat, Tristan Thompsont meg flagrant 2-vel kiállították az utolsó másodpercekben. Egyébként is forrtak az indulatok, James körül egy támadófault miatt állt a bál, Thompson lehet, hogy meg is ütötte Greent, amiért még el is tilthatják, Green Perkinsszel is összeveszett, és még sorolhatnánk...

Meglepte ellenfelét a Cavs. A vendégeknél „természetesen" megérkezett a földöntúli teljesítmény LeBron Jamestől, aki ezúttal nem érte be 40 pontokkal, 51-et szórt 19/32-es mezőnymutatóval, 8 lepattanóval és 8 gólpasszal, félelmetes estét produkált, mellé pedig fel tudott lépni a visszatérő Kevin Love is egy 21 pontos, 13 lepattanós dupla duplával – igaz, itt egyénileg zárhatjuk is a jól teljesítők névsorát, senki más sem tudott tíz pont fölé jutni náluk. A triplákat ugyan gyengén dobták (10/37, 27 százalék), cserébe viszont a lepattanózást megnyerték (54–38), és 19–4-re nyertek a támadópattanókat tekintve, óriási fölényben voltak ezen a téren. A túloldalon viszont többen is villogtak, Steph Curry (29 pont, 11/23 mezőnyből, 5/11 tripla, 6 lepattanó, 9 gólpassz) volt a vezér, de Kevin Durant (26 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz, 3 blokk), Klay Thompson (24 pont, 5/10 tripla) és Draymond Green (13 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz, 5 labdaszerzés, 2 blokk) is jól játszott, ez pedig némi szerencsével végül elégnek bizonyult – összességében remekül dobtak a hazaiak, hiszen 50% felett céloztak mezőnyből, és 13 triplát süllyesztettek el 37%-os hatékonysággal. Mégis nagyon megszenvedtek ezért a sikerért, a vártnál szorosabban alakult az első meccs, de Steve Kerr csapata így is nyugodtabb lehet, hiszen hozta a győzelmet, a döntőben pedig semmi más sem számít.

A Warriors legjobb dobói:Curry 29/15, Durant 26/3, K. Thompson 24/15
A Cavaliers legjobb dobói:
James 51/9, Love 21/3, J. R. Smith 10/6

J. R. Smith őrületes hibája

NBA, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 124–114 (29–30, 27–26, 28–22, 23–29, 17–7) – hosszabbítás után

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik