Ördögi üzenet csúcsbeállítással: korai még leírni Brodeurt!

Vágólapra másolva!
2012.04.20. 09:23
null
Martin Brodeurnek egy meccs kellett a felálláshoz: a Florida elleni negyedik mérkőzésen hibátlan <br />teljesítményt nyújtott (fotó: Reuters)
Címkék
A Phoenix Coyotes a párharc második chicagói meccsén is hosszabbítás után nyert a Blackhawks ellen, így egy lépésre került a továbbjutástól az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának első körében. A St. Louis ugyancsak jelentősen közelített a továbblépéshez, miután 2–1-es San Jose-i sikere után 3–1-re vezet a Sharks ellen. A New Jersey Devils és a Washington Capitals lözben kiegyenlítette a Florida Panthers, illetve a Boston Bruins elleni párharcát.

 

Talán maga Bödker sem tudja, 
 hol talált helyet a korongnak Crawford mellett
Talán maga Bödker sem tudja, hol talált helyet a korongnak Crawford mellett

Mikkel Bödker nevét alighanem egy életre megjegyzik Chicagóban. Nevezett 22 éves dán szélső kétszer egymás után a hosszabbításban hallgattatta el a Blackhawks-híveket, így a rájátszás első fordulójában komoly bajba került a 2010-es bajnok. Ahhoz képest, hogy az előző meccs előtt még csak gólja sem volt a rájátszásban…

Egészen a harmadik harmadig kellett várni arra a Chicago és a Phoenix párharcának negyedik meccsén, hogy valaki betaláljon, akkor azonban beindult a góltermés: Shane Doan és Taylor Pyatt révén kettővel elhúzott a Coyotes, ám Brendan Morrison gyorsan szépített, majd Michael Frolík másfél perccel a vége előtt egyenlített is hazai részről. A ráadás 3. percében viszont ismét jött a már említett Bödker, aki valahogy begyömöszölte a korongot Corey Crawford kapujába, így ismét az arizonaiak örülhettek.


A Phoenix tehát 3–1-es előnnyel utazhat haza a párharc ötödik felvonására, akárcsak a St. Louis, amely 2–1-re nyert San Joséban.

A Bluesnál ugyancsak volt egy „elsőző”: Brandon James Crombeen szintén először talált be élete során a playoffban, és a 26 éves játékos góljával sokáig vezettek is a vendégek, ráadásul a záró játékrész közepén Andy McDonald értékesített egy emberelőnyt – az előkészítő, akár az első gólnál, a Patrik Berglund, David Perron páros volt –, és a hajrában Joe Thornton révén már csak szépíteni tudott a Sharks.

Keleten eközben egyenlített a Devils és a Capitals is. New Jerseyben Martin Brodeurről szólt az este. A veteránban alighanem munkált a dac, hiszen a párharc előző felvonásán rosszul védett, három kapott gól után le is cserélték, és a szurkolók egy része kifütyülte. Ehhez képest ezúttal képtelenek voltak túljárni az eszén a Panthers-csatárok, ami amúgy a rekordbeállítást jelentő 24. rájátszásbeli shutoutját hozta meg a 39 éves kapusnak. Brodeurnak 26 hárítást kellett bemutatnia, hogy utolérje nagy elődjét, Patrick Roy-t – a legutóbb még szívtelen közönség pedig ezúttal őt ünnepelte.

„Topformában volt a mai mérkőzésen. Mindig rajta volt a pakkon, és már az elején bemutatott néhány nagy védést. Mindannyian tudtuk, hogy nagyszerű meccse lehet, de ahogy láttuk az első néhány hárítását, hatalmas önbizalmat is adott nekünk” – dicsérte társát a Devils első gólját szerző kapitánya, Zach Parise.

Eközben Washingtonban egy fiatal kapus kápráztatta el a drukkereket: a 22 éves Braden Holtby egyszer ugyan kapitulált a Boston ellen, ám 44 védésével így is oroszlánrészt vállalt a fővárosiak Bruins feletti győzelméből. A Capitals hiába lőtt gyakorlatilag feleannyiszor kapura, Alekszandr Szjomin emberelőnyből szerzett gólját jól őrizte, így a felek egálról vághatnak neki az újabb bostoni találkozónak.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Washington Capitals (7.)–Boston Bruins (2.) 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
New Jersey Devils (6.)–Florida Panthers (3.) 4–0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
San Jose Sharks (7.)–St. Louis Blues (2.) 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a St. Louis javára
Chicago Blackhawks (6.)–Phoenix Coyotes (3.) 2–3 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Phoenix javára

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik