Nowitzki 24/48-ban dolgozott, a Dallas győzött

Vágólapra másolva!
2011.05.18. 07:36
null
Nowitzki ellen nem volt esélye a „kicsiknek” (Fotó: Reuters)
A Dallas Mavericks a nagyszerű teljesítményt nyújtó Dirk Nowitzki vezetésével 121–112-re győzött az Oklahoma City Thunder ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nyugati döntőjének első meccsén. A dallasiak ásza 48 pontig jutott, valamint rekordot állított fel a playoffban azzal, hogy sorozatban 24 büntetőt értékesített.

Dirk Nowitzki egyszerűen megállíthatatlan volt: a Dallas legnagyobb sztárja nagyszerűen kezdte az Oklahoma City elleni meccset: az első 11 dobásából tíz bement, és hasonlóan kiválóan folytatta a találkozót, amelyen 48 pontig jutott, valamint új rekordot állított fel a playoffban azzal, hogy sorozatban 24 büntetőt értékesített.

„Megpróbáltam minél előbb betalálni, és sikerült elkapnom a ritmust az első néhány pontom után. Tovább folytattam a támadásokat, a társaim pedig végig kiszolgáltak engem, és előnyömre vált, hogy néhány kisebb termetű játékos ellen küzdhettem" – mondta Nowitzki.

Jason Terry 24 ponttal, J.J. Barea pedig 21 ponttal járult hozza a sikerhez. A Mavericks, amely a második negyedben kilencpontos hátrányban is volt, egy majdnem hat és fél perces periódus alatt úgy szerzett 13 pontot, hogy a Thunder egyet sem, és ettől kezdve már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

A hazaiak így tovább javítottak a klubcsúcson: már sorozatban a hetedik meccsüket nyerték meg a playoffban a Lakers kisöprése után, és nyugodtan várhatják a magyar idő szerint csütörtök éjjeli újabb találkozót Dallasban, ahol a legutóbbi hat találkozójukon diadalmaskodtak.

A vendégek részéről Kevin Durant a Memphis Grizzlies elleni mindent eldöntő hetedik mérkőzésen szerzett 39 pontja után ezúttal 40-et ért el, és neki köszönhette az Oklahoma City, hogy közel tudott maradni ellenfeléhez az összecsapás folyamán.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Dallas Mavericks (3.)–Oklahoma City Thunder (4.) 121–112
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0 a Dallas javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik