NHL: vezet a Boston Bruins, egyenlített a San Jose Sharks

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.29. 08:37
null
Bostoni öröm a Tampa Bay otthonában (Fotó: Twitter.com)
Az amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, a Keleti főcsoport elődöntőjében a Boston Bruins idegenben nyert az első meccsen 6–2-re a Tampa Bay Lightning vendégeként, ezzel 1–0-ra vezet a párharcban. A San Jose Sharks pedig hosszabbításos sikerrel alakította 1–1-re a  Vegas Golden Knights elleni párharc állását.

 

A Boston jól kezdett a Tampa Baynél, ugyanis a második harmad elején 2–0-ra, majd 3–1-re is vezetett, de a találkozó a harmadik játékrészben dőlt el, amikor a Bruins három gólt is ütött, viszont egyet sem kapott. A vendégeknél többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Patrice Bergeron két gólt és egy gólpasszt, Brad Marchand egy gót és három asszisztot jegyzett, David Pastrnák pedig négy gólt készített elő. A Boston úgy nyert 6–2-re, hogy csak 24-szer lőtt kapura, szemben a Tampa Bay 36 próbálkozásával.

A San Jose a második harmadban 0–2-ről fordított a kétgólos Brent Burns vezérletével a Golden Knights otthonában, ám a hazaiak a harmadik harmadban még egyenlíteni tudtak, így végül hosszabbításban dőlt el a mérkőzés Logan Couture találatával a Sharks javára. Couture Burnshöz hasonlóan két góllal járult hozzá a Cápák sikeréhez. Összesítésben ezzel 1–1-re áll ebben a párharcban a Nyugati főcsoport elődöntője.


NHL, 2018 – STANLEY-KUPA-RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ

KELETI FŐCSOPORT
Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 2–6
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Boston javára.

NYUGATI FŐCSOPORT
Vegas Golden Knights–San Jose Sharks 3–4 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik