NHL: velük kell versenyeznie a magyar kapusnak a csapatba kerülésért

Vágólapra másolva!
2016.05.18. 19:04
Mint ismert, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, Vay Ádám az NHL-ben szereplő Minnesota Wildhoz igazolt. Megnéztük, hogy kikkel kel versenyeznie a magyar hokisnak a csapatba kerülésért. Legyen akár ez a minnesotai farmcsapat.

A Minnesota két kapussal játszotta végig a 2015–2016-os szezont, akik közül a 29 éves Devan Dubnyk 91.8 százalékkal mindössze a 30., a 25 éves Darcy Kuemper 91.5 százalékkal csak a 40. volt az alapszakasz kapusrangsorában, ami a védési hatékonyságot illeti. Dubnyknak 2021-ig van szerződése a csapattal, Kuempernek pedig lejár ugyan a kontraktusa, de korlátozott szabadügynöknek minősül, vagyis automatikusan meghosszabbítható a szerződése.két kapussal játszotta végig a 2015–2016-os szezont, akik közül a 29 éves Devan Dubnyk 91.8 százalékkal mindössze a 30., a 25 éves Darcy Kuemper 91.5 százalékkal csak a 40. volt az alapszakasz kapusrangsorában, ami a védési hatékonyságot illeti. Dubnyknak 2021-ig van szerződése a csapattal, Kuempernek pedig lejár ugyan a kontraktusa, de korlátozott szabadügynöknek minősül, vagyis automatikusan meghosszabbítható a szerződése.

A Wild farmcsapatában, a másodosztályú AHL-ben szereplő Iowa Wildban három kapusnak jutott szerep az alapszakaszban, de a 28 éves Leland Irvinget és a 27 esztendős Jeremy Smith-t sem lehet a jövő emberének nevezni. A 22 éves Steve Michaleket ellenben igen: ő 14 mérkőzést kapott a farmcsapatnál, és a szakértők szerint van esélye az NHL-karrierre is, bár ez részben a Wild kapusainak kritikája.

A Wild további három fiatal kapus játékjogával rendelkezik, akik közül a 19 éves finn Kaapo Kähkönen ifjúsági olimpiai bajnok és U20-as világbajnok is volt, és nyártól két évig a finn első osztályú Rauman Lukko játékosa lesz – hacsak el nem hívják az NHL-be. Az ugyancsak 19 éves cseh Ales Stezka az amerikai juniorbajnokságban töltötte az évet, de csak 19 meccs jutott neki a Sioux Falls Stampede csapatában (az is harmatos, 89.3 százalékos védési hatékonysággal), a 25 éves Brody Hoffman pedig az NHL harmadosztályának számító ECHL-ben vitézkedett, és talán jövőre felkerülhet az AHL-be.

Vay Ádámnak tehát velük kell versenyeznie a csapatba kerülésért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik