NHL: újra kikapott a Montreal, a Colorado legyőzte a Pittsburghöt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.05. 07:34
null
Kő kövön! Így érkezik meg egy védő az ellenfél kapuja elé. Dustin Byfuglien (Winnipeg Jets) feltűnése kelt riadalmat az Ottawa Senators kapuja előtt (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a Keleti főcsoport első helyén álló Montreal Canadiens immár másodszor kapott ki egymás után, ezúttal az Anaheim Duckstól. Otthon nyert a Colorado Avalanche a Pittsburgh Penguins, a Detroit Red Wings a New York Rangers ellen, a játéknap egyetlen vendégsikerét az Ottawa Senators aratta a Winnipeg Jets otthonában.

 

Az 5. percben vezetést szerző Ottawa Senators a második harmad közepén szűk három perc alatt újabb két gólt vágva eldöntötte a meccset a Winnipeg Jets ellen, a házigazdák erejéből a becsületgólra futotta csupán. Marek Zidlicky 62. perc elején szerzett fórgóljával nyert a Detroit. A rendes játékidőben két gól esett – mindkettőt letudták az első harmadban –, pedig a mérkőzésen lőttek a felek becsülettel. A vendégek 40, a házigazdák 31 alkalommal vették célba az ellenfél kapuját, de a célzással gondjaik adódtak.

Gól nélküli első felvonást követően emberelőnyt kihasználva jutott vezetéshez a Colorado Avalanche, amely a második harmad végjátékban megduplázta az előnyét. A Pittsburgh Penguins Jevgenyij Malkin szezonbeli 27. találatával szépített a záró felvonás közepén, de az 55. percben esett harmadik hazai találat lezárta a mérkőzést. Szárnyaszegett volt a Canadiens, amely az Anaheim Ducks ellen háromgólos hátrányban szépített, de már az 59. percben...

NHL

ALAPSZAKASZ
Winnipeg Jets–Ottawa Senators 1–3
Detroit Red Wings–New York Rangers 2–1 – h.u.
Anaheim Ducks–Montreal Canadiens 3–1
Colorado Avalanche–Pittsburgh Penguins 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik