NHL: újabb Nashville-zakó; Ovecskin csúcsformában

Vágólapra másolva!
2015.03.04. 07:10
null
Alekszandr Ovecskin (középen) 43. találatát szerezte az alapszakaszban, ezzel vezeti a góllövőlistát (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Nyugati főcsoport listavezetője, a Nashville Predators 3–1-re kikapott a New Jersey Devils otthonában, ezzel sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el, míg a Washington Capitals idegenben 5–3-ra legyőzte a Columbus Blue Jackets együttesét. A fővárosiak sikeréhez a góllövőlista élén álló Alekszandr Ovecskin két találattal járult hozzá.

Parázs hangulatú összecsapást vívott egymással a Blue Jackets és a Capitals. A mérkőzésen háromszor is verekedés tört ki, a játékvezetők pedig összesen 80 percnyi (!) büntetést osztottak ki a játékosoknak, valamint egy büntető, és több sérülést jellemezte a pályán dúló állandó harcot.

A vendég Washington Alekszandr Ovecskin és Eric Fehr találatával már az első harmadban kétgólos előnyhöz jutott. A második játékrészben David Savard találatával szépített a Columbus, ám negyven másodpercre rá Tom Wilson révén ismét kettővel vezetett a fővárosi gárda, erre azonban Scott Hartnell válaszolt (3–2). A Blue Jackets Mike Green akasztása után büntetőhöz jutott, amit a sértett Hartnell végzett el, löketét viszont bravúrral védte Braden Holtby kapus.

A harmadik harmadban Ovecskin egy emberelőnyös szituációból megszerezte a meccsen második, a szezon folyamán pedig 43. találatát (4–2). Néhány percre rá Hartnell szintén emberelőnyös helyzetből lőtt gólt (4–3), a 32 esztendős támadó is másodszorra zörgette meg a hálót (góljai mellett ráadásul egy gólpasszt is kiosztott). Az utolsó pillanatokban kapusát lecserélve, fejvesztve rohamozott a Columbus, ám ez balul sült el, néhány másodperccel a vége előtt Marcus Johansson üres kapura büntetett, kialakítva ezzel az 5–3-as végeredményt.

Megszakadt a Toronto Maple Leafs 16 idegenbeli mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériája, miután a kanadai csapat 3-2-re győzött a Florida Panthers otthonában.

A Panthersnél Roberto Luongo kapus már az első harmadban megsérült, vélhetően ez lett a veszte a hazaiaknak, a helyére beálló Al Montoya ugyanis potyák sorát kapta, noha a játékrész legvégén a néhány napja visszatérő Brandon Pirri lapos bombájával a Párducok szerezték meg a vezetést (1–0).

A második harmadban Tyler Bozak emberelőnyös találatával egyenlített a Maple Leafs, ám tíz percre rá a 2014-es játékosbörze elsőként kiválasztott hokisa, a 19 éves Aaron Ekblad lőtt távolról bődületesen nagy gólt, amivel ismét a Florida vezetett (2–1). A harmadik húsz percben aztán fordított a vendégcsapat. Előbb Nazem Kadri vágta a kapuba a palánkról visszapattanó korongot, majd Peter Holland volt eredményes, így a vendégek végül 3–2-re diadalmaskodtak.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Washington Capitals 3–5
New Jersey Devils–Nashville Predators 3–1
Philadelphia Flyers–Calgary Flames 2–3 – hosszabbítás után
Florida Panthers–Toronto Maple Leafs 2–3
Tampa Bay Lightning–Buffalo Sabres 3–0
Minnesota Wild–Ottawa Senators 3–2 – szétlövéssel
Dallas Stars–New York Islanders 3–2 – hosszabbítás után
Arizona Coyotes–Anaheim Ducks 1–4
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 2–5
Vancouver Canucks–San Jose Sharks 2–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik