NHL: története leghosszabb meccsén egyenlített a Chicago

Vágólapra másolva!
2015.05.20. 08:14
null
Andrew Shaw megpróbálta – a bíróknak azonban volt videójuk, érvénytelenítették fejes gólját (Fotó: Reuters)
A Chicago Blackhawks a harmadik hosszabbítás 17. percében szerzett góllal 3–2-re nyert az Anaheim Ducks vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában, ezzel 1–1-re alakította a párharc állását a Nyugati főcsoport döntőjében.
60 VÉDÉS
A Chicago kapuját védő kanadai Corey Crawford 62 lövésből 60-at hárított, míg a másik oldalon a dán Frederik Andersen 56-ból 53-at.

Andrew Shaw és Marián Hossa góljával a 7. percben már 2–0-ra vezetett a Chicago, ám Andrew Cogliano még a 10. percben szépített, a második harmad végén pedig Corey Perry megszerezte az Anaheim egyenlítő találatát is.

Ezt követően majdnem nyolcvan percen át nem változott az eredmény. A második hosszabbításban Shaw pazar fejes góllal vette be ismét a hazaiak kapuját, ám a videózás után érvénytelenítették a szabálytalan találatot. Támadó játékos csak az ütőjével szerezhet szabályos gólt, ha az ellenfél mezőnyjátékosa nem ér bele utána a korongba.

ANDREW SHAW SZABÁLYTALAN FEJES GÓLJA



A mérkőzés folytatódott tovább, egészen a harmadik ráadás 17. percéig, amikor a svéd Marcus Kruger közelről a kapuba ütötte a korongot. A Blackhawks a franchise történetének leghosszabb mérkőzésén alakította 1–1-re a párharcot. A Ducksnak már volt egy ennél is tovább nyúló összecsapása: 2003. április 24-én 4–3-ra verte meg a Dallas Starst az ötödik hosszabbításban a Nyugati főcsoport elődöntőjének első meccsén.

MARCUS KRUGER GYŐZTES GÓLJA



NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Anaheim Ducks–Chicago Blackhawks 2–3
– háromszori hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik