NHL: történelmi sikerek – ketten is először nyertek a playoffban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.12. 07:42
null
Győzelemmel kezdett a Jets (Fotó: Twitter)
Szerdán megkezdődött az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) rájátszása: a Winnipeg Jets és az újonc Vegas Golden Knights is története első sikerét aratta a playoffszakaszban, míg a Pittsburgh Penguins kiütötte a Philadelphia Flyerst.

 

A Winnipeg Jets két év kihagyás után tért vissza a rájátszásba – akkor sima, 0–4-gyel búcsúzott a csapat a rájátszás első körében, most viszont rögtön sikerrel kezdett, történelme első playoffgyőzelmével: szoros meccsen múlták felül a Minnesota Wildot (3–2).

Szintén első alkalommal nyert a rájátszásban a Vegas Golden Knights, amely első alkalommal kóstolhatott bele az NHL ezen szakaszának légkörébe. Marc-André Fleury 30 védéssel járult hozzá az egygólos sikerhez, amely karrierje 63. playoffgyőzelme volt a kapusnak, ezzel holtversenyben immár a 12. helyen áll az örökrangsorban.

A címvédő Pittsburgh Penguins esélyt sem adott a Philadelphia Flyersnek, Sidney Crosbyék 7–0-ra mosták le a vendégeket. A Pittsburgh 30 esztendős klasszisa mesterhármast ütött, csapata utolsó három gólja fűződik az ő nevéhez.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT, 1. MÉRKŐZÉS

Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 7–0
NYUGATI FŐCSOPORT, 1. MÉRKŐZÉSEK
Winnipeg Jets–Minnesota Wild 3–2
Vegas Golden Knights–Los Angeles Kings 1–0
A győztes csapatok 1–0-ra vezetnek az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcukban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik