NHL: sorozatban harmadszor is főcsoportdöntő? Úgy néz ki

Vágólapra másolva!
2015.05.06. 06:51
null
Patrick Kane góljával a Chicago a Minnesota elleni párharc harmadik meccsét is megnyerte (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportja elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Chicago Blackhawks 1–0-s győzelmet aratott a Minnesota Wild otthonában, ezzel 3–0-s előnyre tett szert az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A Calgary hosszabbítás után múlta felül az Anaheimet, így szépített.

 

A 2013-as bajnok Chicago sorozatban harmadszor juthat be a Nyugati konferencia döntőjébe, ha a következő négy összecsapásából egyet megnyer a Minnesota ellen. A Blackhawks magyar idő szerint szerda hajnalban 1–0-ra győzött a Wild vendégeként, a győztes gólt az első harmadban Patrick Kane szerezte, aki az alapszakasz hajráját kulcscsonttörés miatt kihagyta, ám a rájátszásban visszatért, és hat találatával, valamint öt asszisztjával csapata legeredményesebb játékosának számít.

A Calgary és az Anaheim eseménydúsabb mérkőzést játszott egymással, végül a Flames örülhetett, amely húsz másodperccel a rendes játékidő letelte előtt Johnny Gaudreau emberelőnyös találatával harcolta ki a ráadást.

A Ducksban Ryan Getzlaf és Simon Despres is két-két gólpasszt osztott ki, ám a meccset a hosszabbítás ötödik percében Mikael Backlund döntötte el, aki történetesen a Calgary játékosa.

Az Anaheim a mostani idényben először kapott ki a playoffban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, NYUGATI FŐCSOPORT
Minnesota Wild–Chicago Blackhawks 0–1
(0–1, 0–0, 0–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Chicago javára

Calgary Flames–Anaheim Ducks 4–3 (1–2, 1–1, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az Anaheim javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik