NHL: sorozatban harmadszor döntős a Chicago

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.08. 07:36
null
A Canadiens 3–0-s hátrányban szépített a Tampa Bay csarnokában (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Chicago Blackhawks bejutott a Nyugati főcsoport döntőjébe, miután 4–0-s összesítéssel legyőzte a Minnesota Wildot. Keleten a Montreal Canadiens szépített a Tampa Bay Lightning ellen.

 

Magához tér a Canadiens? A párharcban a meccs előtt 3–0-ra vezető Tampa Bay nagy vereséget szenvedett hazai jégen a Montreal ellen. A vendégek egyik legjobbja az amerikai Max Pacioretty volt, aki egy gólt és két asszisztott jegyzett, s vezérletével a Montreal 5–0-ra vezetett a második harmad derekán. Érdekesség, a Canadiens első kapura tartó lövése gól lett az orosz Andrej Markov jóvoltából a találkozó harmadik percében. Az ötödik mérkőzést a Montreal otthonában rendezik szombaton.

Sorozatban harmadszor jutott be a konferenciadöntőbe a 2013-as bajnok Chicago Blackhawks, miután 4–3-ra legyőzte a Minnesotát, s így összesítésben söpréssel (4–0) jutott tovább. A Chicago az elmúlt hét évet vizsgálva ötödször döntőzik – erre legutóbb a Colorado Avalanche volt képes, amely 1996 és 2002 között hatszor jutott be a legjobb négy közé.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
4. MÉRKŐZÉS

Tampa Bay Lightning–Montreal Canadiens 2–6
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Tampa Bay javára
NYUGATI FŐCSOPORT
4. MÉRKŐZÉS

Minnesota Wild–Chicago Blackhawks 3–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, a Chicago javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik