NHL: söpört a Ducks, Blues-egyenlítés, Senators-szépítés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 06:57
Az észak-amerikai profi jégkrongbajnokság rájátszásában elsőként az Anaheim biztosította a helyét a második körben, miután negyedszer is legyőzte a Winnipeget. Az Ottawa szépített a Montreallal szemben, a New York Rangers növelte előnyét a Pittsburgh ellen, míg a St. Louis a Minnesota vendégeként, 6–1-es sikerrel egyenlített.

Az Ottawa–Montreal meccsen egyetlen gól született, Mike Hoffman harmadik harmadban ütött találata pedig azt jelentette, hogy folytatódik a párharc, 3–1-re szépített a Senators.

Hasonlóan szoros meccset hozott a Rangers és Penguins negyedik meccse, némileg több góllal. Az otthon játszó Pittsburgh Patric Hornqvist révén szerzett vezetés a második harmadban, miután a svéd belepiszkált egy átlövésbe, majd a második játékrészben Derick Brassard egyenlített egy kapu mögül visszatett korongból. A meccs hosszabbításban dőlt el a New York javára a közelről eredményes Kevin Hayes révén. A Rangers ezzel 3–1-re vezet.

A nap másik két meccse nem volt ilyen szoros. Az Anaheim ugyan az első harmadban hátrányba került a Winnipeg otthonában, de ezt követően a vendégek zsinórban háromszor is betaláltak, ez pedig döntőnek bizonyult. A Ducks a kétgólos Ryan Kesler vezérletével 5–2-re győzött és 4–0-val kisöpörte ellenfelét a rájátszásból. A St. Louis az első és a második harmadban is ütött három gólt a Minnesota vendégeként, 6–1-re győzött, ezzel pedig 2–2-re alakított a párharcot.

NHL, RÁJÁTSZÁS

FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT
Ottawa Senators
–Montreal Canadiens 1–0
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Montreal javára

Pittsburgh Penguins–New York Rangers 1–2 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a NY Rangers javára

NYUGATI FŐCSOPORT
Minnesota Wild–St. Louis Blues 1–6
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Winnipeg Jets–Anaheim Ducks 2–5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, az Anaheim javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik