NHL: pazar nap, több mint 100 gól és új ligarekordok – videók

Vágólapra másolva!
2023.10.25. 08:27
null
Mikko Rantanen (jobbra) góllal és három assziszttal vette ki részét a Colorado klubtörténelmi győzelméből (Fotó: Getty Images)
Mind a 32 csapat jégre lépett az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint keddről szerdára virradóra lejátszott játéknapján, amely egyebek mellett azzal kerül be az évkönyvekbe, hogy a Colorado Avalanche sorozatban a 15. idegenbeli alapszakaszi mérkőzését is megnyerte, amivel új ligarekordot állított fel. Tovább nyújtotta rekorddal felérő győzelmi sorozatát a címvédő Vegas Golden Knights is. A 16 mérkőzésen összesen 102 gól született – még kettő kellett volna a tavaly április 29-én jegyzőkönyvbe került napi ligacsúcs beállításához.

 

A Colorado Avalanche és a New York Islanders kiélezett csatát vívott, a hazaiak 4–4-ig rendre válaszoltak az Avalanche vezető góljaira, de Mikko Rantanen – neki három asszisztja is volt a meccsen – harmadik harmad közepi találatát már nem tudták kiegyenlíteni, ráadásul az utolsó percben még kétszer az üres kapujukba került a pakk (4–7).

Az egyelőre veretlen Coloradónak ez volt sorozatban a 15. idegenbeli győzelme alapszakaszi mérkőzésen, amivel megjavította a Buffalo Sabres 2006-ban felállított ligarekordját.


Veretlen maradt a Boston is, amely a 23 lövést hárító Jeremy Swayman idénybeli első shutoutjára építve győzött Chicagóban. A Bocsok még sohasem kezdtek idényt ennél jobban; hat győzelemnél tartanak, akárcsak az 1937–38-as idény elején, a klubcsúcs felállításakor (0–3).


S ha nem is könnyen, de behúzta hetedik győzelmét a Vegas Golden Knights is: az utolsó harmadnak még a Philadelphia futott neki egygólos előnnyel, csakhogy a játékrész derekán Paul Cotter pazar csel után belőtte az egyenlítő gólt, majd 33 másodperccel a végső dudaszó előtt Shea Theodore a hazaiak győztes gólját is beütötte. A Vegas hét győzelemmel kezdte az idényt, címvédő ilyesmit még sohasem tett (3–2).



A New Jersey montreali sikerének két hőse is volt: az egyik a három gólt ütő Tyler Toffoli – ez volt az ötödik triplája a ligában –, a másik pedig a négy asszisztot felszolgáló Jack Hughes, aki már 14 pontnál jár ebben az idényben. A legutóbbi játékos, aki csapata idénybeli első öt meccsén legalább ennyi pontot gyűjtött, a legendás Mario Lemieux volt – a különlegességre emlékeztető ESPN felidézi, hogy a pittsburghi klasszis 17 pontot lőtt/passzolt össze az 1992–93-as alapszakasz első öt meccsén (2–5).


Három gólt ütött, sőt két asszisztot is jegyzett a minnesotai Ryan Hartman, akinek csapata az utolsó harmadban ötször köszönt be a pontszerzésben sokáig reménykedő Edmontonnak (7–4).


A Detroit sokat tett azért, hogy tovább nyújtsa ötmeccses győzelmi sorozatát, ám hiába ütött három gólt az utolsó harmadban, Jared McCann másfél perccel a befejezés előtt egyenlített, majd a ráadás legvégén Jordan Eberle a Seattle győztes gólját is beütötte (4–5).


A Columbus kétszer is vezetett az Anaheim ellen, de nem szerzett elég gólt – Lukás Dostál 35 lövést hárított a Kacsák kapujában –, és a hosszabbításban Frank Vatrano a vendégeket juttatta győzelemhez (2–3).


NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders–Colorado Avalanche 4–7
Chicago Blackhawks–Boston Bruins 0–3
Vegas Golden Knights–Philadelphia Flyers 3–2
Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 1–4
Ottawa Senators–Buffalo Sabres 4–6
Tampa Bay Lightning–Carolina Hurricanes 3–0
Montreal Canadiens–New Jersey Devils 2–5
Pittsburgh Penguins–Dallas Stars 1–4
Florida Panthers–San Jose Sharks 3–1
Detroit Red Wings–Seattle Kraken 4–5, h. u.
Columbus Blue Jackets–Anaheim Ducks 2–3, h. u.
Winnipeg Jets–St. Louis Blues 4–2
Minnesota Wild–Edmonton Oilers 7–4
Nashville Predators–Vancouver Canucks 2–3
Calgary Flames–New York Rangers 1–3
Los Angeles Kings–Arizona Coyotes 6–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik