NHL: patkánydobálásért kétszer két perc – videó!

Vágólapra másolva!
2016.04.01. 09:42
A Florida Panthers–New Jersey Devils NHL-mérkőzésre kilátogató jégkorongrajongók között tízezer plüsspatkányt osztott szét a floridaiak vezetősége, ám a „rendetlenkedő” szurkolók plüsszáport zúdítottak a jégre, így a Pantherst kétszer is kétperces kisbüntetéssel sújtották a játékvezetők. A szakmai stáb nem volt boldog.

A Florida Panthersnél az 1995–96-os szezon óta van „kabalapatkány” – a legenda szerint Scott Mellanby ebben az idényben egyszer az ütőjével ölt meg egy, az öltözőbe beszabaduló állatot, majd duplázott a soron következő mérkőzésen. A sztori elterjedt, meg a plüsspatkányok dobálása is – ezt követően az NHL megszigorította a szabályokat, és bedobálásért figyelmeztetést lehet kapni, sőt kétperces büntetéssel is sújthatják a hazai csapatot a dobáló szurkolók miatt. A Panthers most kétszer is belefutott ebbe.

„Úgy befújták, ahogy kell, és ahogy a szabályok előírják. Nem tehettek mást a játékvezetők. A bedobálásért ez jár, hosszú ideje ez a szabály. Remélem, még egyszer nem történik ilyen, okosabban kell viselkednünk. A szurkolóinknak is meg kell érteniük, hogy ezek fontos meccsek, fontos pontok. Elmehetett volna a mérkőzés ezen” – mérgelődött Gerard Gallant, a Panthers edzője.

A New Jersey egyik emberelőnyt sem tudta gólra váltani, és 3–2-re kikapott.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Toronto Maple Leafs 4–1
Carolina Hurricanes–New York Rangers 4–3
New York Islanders–Columbus Blue Jackets 4–3
Pittsburgh Penguins–Nashville Predators 5–2
Florida Panthers–New Jersey Devils 3–2
Tampa Bay Lightning–Montreal Canadiens 0–3
Minnesota Wild–Ottawa Senators 2–3
Dallas Stars–Arizona Coyotes 4–1
Los Angeles Kings–Calgary Flames 3–0
San Jose Sharks–Vancouver Canucks 2–4

A tradíció az tradíció – takarítás egy 2012-es rájátszásmeccs után (Fotó: Reuters)
A tradíció az tradíció – takarítás egy 2012-es rájátszásmeccs után (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik