NHL: Ovecskinnek az egészség az első, nem a rekord

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.27. 18:00
Alekszandr Ovecskin, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals orosz sztárja most nem foglalkozik azzal, hogy meg tudja-e közelíteni Wayne Gretzky megdönthetetlennek hitt gólrekordját.    

„Persze, szeretnék egy újabb ötvengólos szezont, de mint mindenki, én is úgy gondolom, a legfontosabb, hogy egészségesek maradjunk”– mondta az NHL honlapján a 34 esztendős játékos a koronavírus-járványra utalva. Hozzátette: kicsit bosszantó, hogy most nem érheti el a félszázas határt, ám jelen helyzetben a családra, az emberekre, a szurkolókra kell gondolni.

„Egészen biztos vagyok abban, hogy hamarosan túl leszünk ezen és folytathatjuk a játékot. Nagyszerű lesz újra ötven gólt ütni vagy egy újabb mérföldkövet elérni, most azonban a gondolataink akörül forognak, hogyan próbáljunk biztonságban maradni”– fogalmazott Ovecskin, aki virginiai otthonában van a családjával, a várandós feleségével, valamint egyéves fiával, Szergejjel.

A Washingtonnal 2018-ban Stanley-kupa-győztes, nyolcszoros gólkirály, az orosz válogatottal háromszoros világbajnok Ovecskin a március 12-én félbeszakított alapszakaszban 48 gólnál jár, holtversenyben vezet a bostoni cseh David Pastrnákkal. Ha folytatódna az idény, és még kétszer eredményes lenne– a Capitalsnek 13 összecsapása van hátra a playoffig –, akkor kilenc olyan szezonja lenne, amelyben elérte az ötvengólos határt. Ilyen sokszor csak Gretzkynek és Mike Bossynak sikerült ez.

Ovecskin 706 gólt ütött eddig az NHL-ben, kettő választja el az örökranglista hetedik helyén álló Mike Gartnertől, és 188 találat hiányzik neki, hogy utolérje az éllovas, 894-szer eredményes Gretzkyt. Az orosz sztárnak– ha hasonló ütemben folytatja a gólgyártást– nagyjából négy idényre volna még szüksége, hogy megdöntse a megdönthetetlennek tartott rekordot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik