NHL: otthon bukott el az Anaheim, döntős a Chicago

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.31. 08:04
null
Az egyik befejezte, a másik most kezdi el igazán (Fotó: Reuters)
A Chicago Blackhawks lesz a Tampa Bay Lightning ellenfele az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) nagydöntőjében, miután előbbi az elődöntőben – a Nyugati főcsoport döntőjében – kétgólos győzelmet aratott az Anaheim Ducks vendégeként.

 

Jonathan Toewsnak köszönhetően már tizenkét perc után két góllal vezetett a Chicago, a második harmadban újabb két találattal növelték az előnyüket a vendégek, akik a vasárnap hajnali összecsapást megelőzően mind a harmincegy meccsüket megnyerték a 2014–2015-ös szezonban, ha két játékrész után vezettek.

Ugyan Ryan Kesler és Corey Perry révén a harmadik harmad derekára két gólra csökkentette hátrányát a Ducks, Brent Seabrook, a Blackhawks védőjének találata gyorsan véget vetett a feltámadásról szőtt álmoknak. Az 5–3-as eredményt Matt Beleskey, az anaheimiek balszélsőjének emberelőnyből szerzett gólja állította be. A Ducks sorozatban a harmadik szezonban esett ki hazai pályán rendezett hetedik mérkőzésen, mindegyik esetben 3–2-es előnyt vesztegetett el a kaliforniai alakulat.

Joel Quenneville edző irányítása alatt a Chicago hét év alatt ötször szerepelt a nyugati főcsoportdöntőben, és az Anaheim legyőzése után harmadszor is játszhatnak a Stanley-kupáért: a Blackhawks 2010-ben a Philadelphia Flyerst győzte le hat mérkőzés után, míg 2013-ban a Boston Bruinst fektették két vállra.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS

Anaheim Ducks–Chicago Blackhawks 3–5 (0–2, 1–2, 2–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Chicago javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik