NHL: ötös fokozatba kapcsolt a Chicago Blackhawks

Vágólapra másolva!
2017.12.18. 08:56
null
Patrick Kane (88) és a chicagóiak egyik gólöröme (Fotó: nhl.com)
A Chicago Blackhawks hazai jégen 4–1-re megverte a Minnesota Wildot az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján.

 

A chicagóiak nemrég öt vereséget szenvedtek el egymás után – most ötös győzelmi sorozatban vannak. A kétszer a kapuba találó Patrick Kane-nek ez volt egymás után a negyedik pontszerző meccse (négy gól, három assziszt), és Dennis Hullt megelőzve immár ő a klub ötödik legjobb gólszerzője (299 gól az alapszakaszban).

Lendületbe jött a Vegas is, amely rövid idő leforgása alatt – hét mérkőzésén – már a hatodik győzelmét könyvelte el. Ezúttal edzője, Gerard Gallant korábbi csapata, az őt egy éve elbocsátó Florida volt az áldozat.

A 24 lövést védő Connor Hellebuyck idénybeli második shutoutjával támasztotta meg csapatát, a Winnipeget, Josh Morrissey pedig egy-egy góllal és assziszttal járult hozzá a St. Louis elleni rangadó meglehetősen sima megnyeréséhez.

Mark Giordano két gólt szerzett, Sam Bennett egy gólja mellett három asszisztot jegyzett a Calgaryban, amely fölényes idegenbeli sikerrel zárta le hármas vereségszériáját.

NHL, ALAPSZAKASZ
Winnipeg Jets–St. Louis Blues 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)
Chicago Blackhawks–Minnesota Wild 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)
Vancouver Canucks–Calgary Flames 1–6 (0–1, 0–4, 1–1)
Vegas Golden Knights–Florida Panthers 5–2 (2–2, 0–0, 3–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik