NHL: oda a Vegas pályaelőnye, egyenlített a Washington

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.31. 07:29
null
Alekszandr Ovecskin ünnepli a vezető gól megszerzését (Fotó: Twitter)
Izgalmas és szoros találkozót hozott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének második mérkőzése, amelyen a Washington Capitals 3–2-re nyert a Vegas Golden Knights otthonában, elvéve az újonc pályaelőnyét.

 

A fordulatokban, gólokban és védelmi hibákban gazdag első meccset a Vegas nyerte, amely a magyar idő szerint csütörtök hajnali összecsapáson is jobban kezdett, és a 7. percben meg is szerezte a vezetést: James Neal parádésan vette át a korongot a bal szélen, majd gyönyörűen kilőtte a hosszú felsőt (1–0).

Neal gólja


A vendégek egyenlítésére az első harmad végéig kellett várni, Michal Kempny nagyszerű passzal találta meg Lars Ellert, akinek közelről nem esett nehezére a kapuba továbbítania a korongot (1–1).

A következő játékrész első tíz percre hideg zuhannyal ért fel a Vegas számára, előbb Alekszandr Ovecskin lőtt szép összjátékot követően a rövidbe, majd néhány perccel később Brooks Orpik távoli lövése talált utat a kapuba (1–3).

A harmad végén Shea Theodore még szépített, ám mint utólag kiderült, ezzel a végeredményt állította be (2–3). Az újonc legnagyobb esélye az egyenlítésre az utolsó játékrész elején jött el, amikor kettős emberelőnyben játszhatott több mint egy percen keresztül, Braden Holtby – aki összesen 37 védést mutatott be a meccsen – viszont földöntúli bravúrral védte Alex Tuch ziccerét.

Holtby védése


A Washington győzelmét – amely a csapat történelmének első sikere volt a Stanley-kupa döntőjében – némileg beárnyékolja, hogy Jevgenyij Kuznyecov megsérült az első harmadban, és kérdésessé vált a játéka a következő, magyar idő szerint vasárnap hajnali mérkőzésen.

NHL, STANLEY-KUPA
2. MÉRKŐZÉS
Vegas Golden Knights–Washington Capitals 2–3 (1–1, 1–2, 0–0)
Gólütő:
Neal (8.), Theodore (38.), ill. Eller (18.), Ovecskin (26.), Orpik (30.)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik