NHL: Nyugaton a Dallas és a San Jose közelít az elődöntőhöz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.21. 07:34
null
A Minnesota Wild védője, Matt Dumba (jobbra) álllítja meg a Dallas Stars csatárát, Valerij Nyicsuskint (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a főcsoport-negyeddöntős párharc negyedik felvonásán otthon nyert a San Jose Sharks és a Philadelphia Flyers, illetve idegenben a Florida Panthers és a Dallas Stars. A Dallas és a San Jose összesítésben 3–1-es előnyre tett szert, és már csak egy sikerre van szükségük az  elődöntőhöz.

 

A Philadelphia az első és a második harmad elején is betalált, a Washington Capitals részéről a 43. percben jött a felelet. Hiába azonban a hatékonyabb támadójáték és a több lövés a vendégektől, kikaptak, így nem tudták feltenni az i-re a pontot és kisöpörni ellenfelüket.

A felek 35 percen át nem találtak egymás kapujába, a második harmad végjátéka azonban gólváltást hozott: a Florida Panthers vezető találatára négy és fél perccel később válaszolt a New York Islanders. A mérkőzés a 50. percben dőlt el, a floridai Alex Petrovic első rájátszásbeli találatával.

A Minnesota Wild–Dallas Stars összecsapáson az első és a harmadik harmad sem hozott gólt. A másodikban a házigazdák kétszer szereztek vezetést, ám a vendégek kétszer egyenlítettek, és a 39. percben a győzelmet érő találatot is bevitték Jason Spezza révén. Hiába veszélyeztette többször a kaput a házigazda, alulmaradt.

A második harmadban duplázó San Jose Sharks a harmadik játékrész elején már hárommal elhúzott – mindhárom találat emberelőnyből született –, az addig meddő Los Angeles Kings azonban eredményesen kapaszkodott. A 47. percben felzárkózott egygólos hátrányra, ám ennél többet már nem ért el.

NHL, RÁJÁTSZÁS, 2016
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT, 4. MÉRKŐZÉS

New York Islanders–Florida Panthers 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Philadelphia Flyers–Washington Capitals 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Washington javára

NYUGATI FŐCSOPORT, 4. MÉRKŐZÉS
Minnesota Wild–Dallas Stars 2–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Dallas javára

San Jose Sharks–Los Angeles Kings 3–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a San Jose javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik