NHL: nyert a Devils, és 2003 után ismét főcsoportdöntős

Vágólapra másolva!
2012.05.09. 07:02
null
A Devils nagy sikert ünnepelhetett (Fotó: Reuters)
Címkék
A New Jersey Devils 3–1-re győzött a Flyers ellen Philadelphiában, és ezzel 4–1-re megnyerte a párharcot az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Keleti főcsoportjának elődöntőjében. A Devils 2003 után jutott be újra a főcsoport fináléjába, ahol a New York Rangers és a Washington Capitals párharcának győztesével találkozik majd.

Martin Brodeur egy évvel ezelőtt lemaradt a rájátszásról, miután a New Jersey 1996 óta először nem jutott be a playoffba, és a veterán, 40. életévét három napja betöltő kapus a visszavonulást fontolgatta.

Ám mégsem akasztotta szögre a korcsolyát, folytatta a játékot, és a Devils most bejutott a Keleti főcsoport döntőjébe – hatodszor a klub 30 éves története során.

A Bryce Salvador, David Clarkson és Ilja Kovalcsuk góljával 3–1-re nyerő New Jersey 4–1-es összesítéssel búcsúztatta a Philadelphia Flyerst, és a Devils 2003 után először került be a keleti fináléba, ahol a New York Rangers és a Washington Capitals párharc győztesével küzd meg, abban a csatában a New York-iak 3–2-re vezetnek.

„Egyszerűen csak ragaszkodtunk a meccs előtt eltervezettekhez, és azt tettük, amivel sikert érhettünk el. Marty bemutatott pár védést, amikor szükség volt rá, és kitartottunk a meccs végéig″ – mondta a győztes csapat edzője, Peter DeBoer.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Philadelphia Flyers (5.)–New Jersey Devils (6.) 1–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1, a New Jersey Devils javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik