NHL: nézői miatt kapott kiállítást a Philadelphia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.19. 07:04
null
Bellemare a bodicsekje után végleges kiállítást kapott, és a nézők bedühödtek
Nehezen viselték a Philadelphia szurkolói, hogy csapatuk a Washington elleni párharc harmadik meccsén is esélytelenül küzd a győzelemért, s a találkozó előtt kapott karkötőket dobálták a pályára. Miután többszöri felszólítás után sem hagyták abba, időhúzás miatt kiállították az egyik Flyers-játékost. A Capitals öt emberelőnyös gólt szerezve nyert 6–1-re. A Minnesota szépített a Dallas ellen, akárcsak a Los Angeles San Joséban. A kaliforniai párharcban eddig mindegyik mérkőzést a vendég csapat nyerte meg.

A Philadelphia a Washington elleni mérkőzése előtt megemlékezett a nemrég elhunyt tulajdonosáról, Ed Sniderről, és a látványos műsor egyik elemeként a nézőknek adott világító karszalagok világították be a csarnokot. A rendezők azzal nem számoltak, hogy a meccsalakulásának következtében ezek a karszalagok még a nap negatív sztoriját rejtik magukban.

Az első harmadban még tartotta magát a Philadelphia, 1–1 után a második húsz percben is csak eggyel vezetett az alapszakaszgyőztes Capitals. Ám miután Jevgenyij Kuznyecov és John Carlson emberelőnyből 4–1-re növelte a vendégek előnyét, elszakadt a cérna a szurkolóknál. Amikor Pierre-Edouard Bellemare-t végleges kiállítással sújtották Dmitrij Orlovval szemben elkövetett szabálytalanságáért, a lelátóról karszalagok sokasága repült a jégre, hosszú szünetet okozva.

A hangos bemondón azt kérték a szurkolóktól, fejezzék be, de a kispadon ülő Orlovot is megdobták, majd miután Bellemare kiállítását Alekszandr Ovecskin gólra váltotta, karkötők újabb rengetegje érkezett, és a bírók úgy döntöttek, időhúzás címén kétperces büntetést rónak ki a Flyersre.

Ebből az emberelőnyből nem született gól, de a Washington így is ötször talált be fórból, és fennállása során először 3–0-ra vezet playoff párharcban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT

Philadelphia Flyers–Washington Capitals 1–6
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–3
NYUGATI FŐCSOPORT
Minnesota Wild–
Dallas Stars 5–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–2
San Jose Sharks–Los Angeles Kings 1–2 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik