NHL: New York-i győzelmével döntőbe jutott a Tampa Bay

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.30. 07:13
null
A Lightning elütötte a Rangerst a nagydöntőtől (Fotó: Reuters)
Keletről a Tampa Bay jutott be az észak-amerikai profi jégkoronglia (NHL) nagydöntőjébe, miután a konferenciafinálé hetedik meccsén 2–0-ra győzött a New York Rangers vendégeként, ezzel 4–3-ra megnyerte a párharcot.

 

A Rangers és a Lightning csatája végig nagyon változatosan alakult, és a hazai pályán ritkán jelentett valós előnyt. Láthattunk már szoros New York-i győzelmet (az első mérkőzésen 2–1-re nyert az együttes), illetve kiélezett Tampa Bay-sikert (a harmadik találkozón hosszabbítás után 6–5), idegenben fölényes, 6–2-es Lightning-diadalt, majd szintén idegenben 5–1-es és 7–3-as Rangers-győzelmet is. A hét meccsből csak kétszer nyert a hazai csapat, az utolsó négy találkozóból azonban egyszer sem.

A hetedik összecsapás hosszan tartó gólcsendjét Alex Killron törte meg a harmadik harmad elején, amikor a kapu előterében belepiszkált egy korongba, ezzel vezetéshez juttatva a vendég Tampa Bay Lightningot.

Ezt követően a Rangers próbált egyenlíteni, de egy kontra végén Ondrej Palat végleg eldöntötte az amúgy kiegyenlítettnek tűnő mérkőzést (a hazaiak 22-szer, a vendégek 25-ször lőttek kapura), és ezzel a keleti főcsoportdöntő sorsát. A Tampa Bay 2–0-ra győzött, így 2004 után ismét nagydöntőt játszhat a Stanley-kupáért (akkor a fináléban 4–3-ra meg is nyerte a Calgary elleni párharcot). Nyugaton szombaton rendezik az Anaheim–Chicago párharc hetedik meccsét.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS
New York Rangers–Tampa Bay Lightning 0–2

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–4, a Tampa Bay javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik