NHL: nem könnyű lenullázni a Vegast, de most megtörtént

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.03. 07:36
null
Marcus Sörensen (San Jose) a vegasi túlerővel szemben (Fotó: nhl.com)
A Tampa Bay Lightning 4–1-re győzött a Boston Bruins vendégeként, ezzel visszaszerezte a pályaelőnyt a Keleti főcsoport elődöntőjében, míg a San Jose Sharks 4–0-s hazai győzelmével összesítésben egyenlített a Vegas Golden Knights ellen nyugaton az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) szerdai játéknapján.

 

Az újonc Vegas legutóbb február derekán maradt szerzett gól nélkül, az volt a harmadik alkalom a szezon során – nos, a San Jose gondoskodott a negyedikről.

A Cápák jól védekeztek, Martin Jones védte mind a 34 vendéglövést – ez volt a hatodik shutoutja playoffban, a második az idén –, s már az első harmad végjátékában kétgólos előnyt szereztek Marcus Sörensen és Joonas Donskoi révén. Később Tomas Hertl és Joe Pavelski is betalált, így a kaliforniaiak kiütéses győzelem élményével utazhatnak vissza Vegasba.

EGY REMEK MENTÉS A SISAKJÁT VESZTETT BRENT BURNSTŐL (SAN JOSE)



Ondrej Palat az első négy percben kétszer is betalált a Boston kapujába, Patrice Bergeron előnygólja után Anthony Cirelli visszaállította a kétgólos különbséget, és mivel Andrej Vaszilevszkij a folytatásra lehúzta a rolót (28 védés), a Tampa Bay győzelemmel tudta le az első bostoni próbatételt. Steven Stamkos üres kapus góllal tette ki a pontot a meccs végére.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK
KELETI FŐCSOPORT
, 3. MÉRKŐZÉS
Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 1–4 (1–3, 0–0, 0–1)
Az összesített állás: 2–1 a Tampa javára

NYUGATI FŐCSOPORT, 4. MÉRKŐZÉS
San Jose Sharks–Vegas Golden Knights 4–0 (2–0, 1–0, 1–0)
Az összesített állás: 2–2

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik