NHL: negyedszer is minimális különbség, egyenlített a Chicago

Vágólapra másolva!
2015.06.11. 07:52
null
Kiegyenlített a csata: a döntőben még egyik csapat sem tudott vezetni két góllal (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság döntőjének negyedik felvonásán is egy gól döntött, csakúgy, mint az előző három összecsapáson. A győztes Chicago Blackhawks így összesítésben egyenlített a Tampa Bay Lightning ellen az egyik fél negyedik győztes mérkőzéséig tartó párharc során.


A Tampa első számú kapusa, Bishop sérülés miatt nem vállalta a játékot, helyette a 20 éves Vasziljevszkij védett. Neki ez volt NHL-pályafutása első playoffkezdése.

A nyitó harmadban a vendégek irányítottak, sok helyzetet dolgoztak ki, a Blackhawks pedig alig tudott kapura lőni. Sok kiállítást osztottak ki a bírók, ám gól nem esett. A folytatásban már sokkal aktívabb volt a 2010-ben és 2013-ban is Stanley-kupa-győztes Chicago, köszönhetően a módosított támadósoroknak. Kétszer a kapusvas mentett Vasziljevszkij helyett, majd egy kipattanóból a hazaiak csapatkapitánya, Toews megszerezte a vezetést. Azonban nem tört meg a Tampa, öt perc múlva egyenlített: Filppula kapu mögül visszatett passzát Killorn vágta be.

Óvatosan játszott mindkét együttes a harmadik harmadban, majd Timonen találta el a kapuvasat, és a Tampa újonc kapusának megint szerencséje volt. A 47. percben Saad tört be a kapu elé, és másodszor már nem hibázott. Nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, óriási ziccerekig jutottak el, centinken múlott az egyenlítés, de ez elmaradt.

A döntő eddigi négy összecsapásán mindig egyetlen találat volt a különbség, és egyik csapat sem tudott vezetni még két góllal.

NHL, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks
–Tampa Bay Lightning 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik