NHL: megint kiütés, 49 év után újra nagydöntős a St. Louis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.22. 07:00
null
A végső dudaszó utáni kék öröm (Fotó: nhl.com)
A St. Louis Blues hazai jégen 5–1-re legyőzte a San Jose Sharksot az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keddi játéknapján, ezzel 4–2-re megnyerte a Nyugati főcsoport döntőjét, és 49 év után újra résztvevője lesz a Stanley-kupáért vívandó végső párharcnak.

 

David Perron már a második percben vezetést szerzett a párharc előző két mérkőzését – a legutóbbit idegenben 5–0-ra – megnyerő St. Louisnak, és nem váratott magára sokáig a csata minden meccsén pontot szerző Vlagyimir Taraszenko gólja sem. (Az emberelőnyből betaláló orosz jobbszélső három góllal és öt assziszttal zárta a nyugati döntőt.)

A három fontos játékosát, Erik Karlssont, Tomas Hertlt és Joe Pavelskit sérülés miatt nélkülöző San Jose Dylan Gambrell révén szépített a második harmad elején – a 12. NHL-meccsét játszó centernek ez volt az első gólja a ligában –, ám Brayden Schenn emberfórból viszonylag gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget.

A harmadik periódusban Tyler Bozak növelte a hazai előnyt, majd Ivan Barbasjov üres kapus góllal tette ki a pontot a finálé végére. A hazai csapatban Ryan O'Reilly három assziszttal, Jordan Binnington 25 védéssel zárt, odaát Martin Jones 14 lövést hárított.

A St. Louis Blues és a nyugati bajnoknak járó Clarence S. Campbell Bowl (Fotó: nhl.com)
A St. Louis Blues és a nyugati bajnoknak járó Clarence S. Campbell Bowl (Fotó: nhl.com)

 

A nagydöntő hétfő este kezdődik a Keleti főcsoportot már korábban megnyerő Boston Bruins otthonában.

A Blues legutóbbi fináléjában (1970) is a Boston volt az ellenfél, akkor a keleti bajnok 4–0-s összesítéssel nyert. Scotty Bowman csapatának az volt a harmadik 0–4-es nagydöntője három szezonon belül…

NHL-RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
St. Louis Blues–San Jose Sharks 5–1
(2–0, 1–1, 2–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a St. Louis javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik