NHL: már csak egy siker hiányzik a ligaújonc döntőjéhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.19. 07:05
null
Reilly Smith döntötte el a nyugati döntő negyedik meccsét
A Vegas Golden Knights 3–2-re legyőzte a Winnipeg Jetst az NHL nyugati főcsoportdöntőjének negyedik összecsapásán, és már csak egy siker választja el attól, hogy fennállása első idényében a Stanley-kupa döntőjébe jusson.

A Las Vegas-i mérkőzés a harmadik harmadban 2–2-re állt, amikorReilly Smith meglódult, és megszerezte a Knights győztes találatát.

„Mindig az utolsó győzelmet a legnehezebb megszerezni” – mondta Marc-André Fleury, az újonc csapat sokat látott kapusa, aki 36 védéssel járult hozzá a vegasi sikerhez, amely egyben saját maga 73. playoffgyőzelme volt.

A korábbi 13 szezonját Pittsburghben töltő kapus élete formájában véd, sorozatban harmadszor lehet bajnok – a Penguinsnél talán már bánják, hogy nem tették védetté a Las Vegas játékoskeretének feltöltésekor.

A Vegas első két gólját William Karlsson és Tomás Nosek szerezte, a kanadai csapatban Patrick Laine és Tyler Myers talált be.

A meccs egyik erkölcsi győztese Dustin Byfuglien, a Winnipeg védője volt. A Chicagóval Stanley-kupát nyerő játékos egy tömegjelenet során úgy szedett le két vegasi védőt a többiekről, mint egy tanítóbácsi a kisiskolásokat kicsi a rakás közben.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Vegas Golden Knights–Winnipeg Jets 3–2

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Vegas Golden Knights javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik