NHL: Kucserov az idény legértékesebb játékosa

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.20. 10:12
Az orosz Nyikita Kucserovot választották meg az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legértékesebb játékosának (MVP).

A 26 éves szélső az alapszakaszban 128 pontot szerzett a ligaelső Tampa Bay Lightningben, ezzel nyerte el a Hart-trófeát. Kucserov a Las Vegas-i díjátadón az MVP-cím mellett a liga legjobb pontszerzőjének járó Art Ross-trófeát is bezsebelte, valamint ő kapta a Ted Lindsay-díjat is, melyet az a hokis érdemel ki, aki a játékosok szerint a legjobb teljesítmény nyújtotta az idény során.

A Stanley-kupa-győztes St. Louis Bluesból a védő Ryan O’Reillyt díjazták, aki a legjobban támadó védőnek járó, Frank J. Selkéről elnevezett elismerést vihette haza. O’Reillyt korábban a rájátszás legértékesebb játékosának is megválasztották, miután csapata 4–3-as összesítéssel legyőzte a Boston Bruinst, és története első bajnoki címét szerezte meg.

A legjobb kapusnak járó elismerést (Vezina-díj) a Tampa Bayben védő orosz Andrej Vasziljevszkij vihette haza, a legjobb újoncnak járó trófea a Vancouver Canucks svéd centeréhez, Elias Petterssonhoz került, míg a liga legjobb védőjének járó serleget a Calgary Flames 35 éves kanadai játékosa, Mark Giordano érdemelte ki.

Az NHL legjobb edzője a New York Islanderst irányító Barry Trotz lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik