NHL: kialakult az elődöntő párosítása a Keleti főcsoportban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.25. 07:01
null
John Tavares két gólja véget vetett a Florida Stanley-kupa-álmainak (Fotó: Reuters)
Három párharc is lezárult az NHL rájátszásának legutóbbi játéknapján: a Washington a Philadelphiát, a New York Islanders a Floridát, a Dallas a Minnesotát búcsúztatta 4–2-es összesítéssel. A legnehezebben a Panthers adta meg magát, kétszeri hosszabbítás után kapott ki az Islanderstől. A Keleti főcsoportban kialakult az elődöntő párosítása: Tampa Bay–NY Islanders és Washington–Pittsburgh párharc lesz.

A Washington Capitals épp eleget tett azért, hogy legyőzze a Philadelphiát: Nicklas Bäckström lőtt egy gólt, Braden Holtby pedig mind a 26 Flyers-lövést hárította. A hatodik meccset 1–0-ra megnyerte a Capitals Philadelphiában, és bebiztosította továbbjutását. Riválisa a másik pennsylvaniai klub, a Pittsburgh lesz.

„Nagyon kemény lesz” – mondta Alekszandr Ovecskin a Rangerst 4–1-re elintéző Penguinsről.

New Yorknak maradt csapata a playoffban, az Islanders John Tavares góljával egyenlített, majd a második hosszabbításban győzött a Florida Panthers ellen. Összesítésben 4–2-re nyert az Isélanders, amely továbbra is Floridába látogat, de már kicsit északabbra, a Detroitot kisöprő Tampa Bay otthonába.

Nyugaton a Dallas az első két harmadban felépített négygólos előnyéből hármat elpazarolt St. Paulban, de amikor kellett, Alex Goligoski még egy gólt szerzett, s bár nem törte meg teljesen a Wild lendületét (Jason Pominville újra szépített, így az utolsó szűk öt perc még izgalmas lett), ez épp elég volt ahhoz, hogy megnyerje a meccset és a párharcot.

A Stars a St. Louis–Chicago párharc továbbjutójával találkozik, a keddre virradóra esedékes hetedik meccsen kiderül, ki lesz az ellenfél.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT

Philadelphia Flyers–Washington Capitals 0–1
A párharc végeredménye: 4–2 a Washington javára

New York Islanders–Florida Panthers 2–1 – kétszeri hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 4–2 a NY Islanders javára

NYUGATI FŐCSOPORT
Minnesota Wild–Dallas Stars 4–5
A párharc végeredménye: 4–2 a Dallas javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik