NHL: két percen múlt, de a Rangers túlélte az 5. meccset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.09. 07:05
Nagyon közel került az alapszakaszgyőztes New York Rangers jégkorongcsapata ahhoz, hogy búcsúzzon az NHL rájátszásától, de végül 2–1-re megverte a Washington Capitalst, így 3–2-es hátrányban utazhat a fővárosba. Az Anaheim Ducks 4–2-re felülmúlta a Calgary Flamest, így 3–1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Mindössze 1 percre és 41 másodpercre volt a New York Rangers a kieséstől a Washington Capitals elleni ötödik mérkőzésen, a Keleti főcsoport elődöntőjében. A Capitals Curtis Glencross góljával szerezte meg a vezetést a Madison Square Gardenben, és sokáig tartotta is, ám Chris Kreider a hajrában csak beköszönt a meccsen 41 védést bemutató Braden Holtbynak. Jöhetett a hosszabbítás, amelynek 10. percében Ryan McDonagh döntött.

A hatodik találkozó Washingtonban lesz, a Capitals „második meccslabdához” jut – annak tudatában, hogy 1985 óta már kilenc alkalommal veszített el rájátszásbeli párharcot 2–0-s vagy 3–1-es vezetésről.

Calgaryban kevesebb volt a dráma, a Flames az anaheimi Jakob Silfverberg emberfóros góljára ugyan Sean Monahan és Micheal Ferland révén kettővel tudott válaszolni, de a harmadik harmadot Andrew Cogliano találata után már 2–2-ről kezdték a csapatok. A záró játékrész elején Matt Beleskey emberelőnyből megint a Ducksnak szerezte meg a vezetést, majd az utolsó percben az anaheimiek Patrick Maroon góljával eldöntötték az öszecsapást. A Ducks 3–1-re vezet és az ötödik meccset hazai csarnokban játssza.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT

New York Rangers–Washington Capitals 2–1 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Washington javára

NYUGATI FŐCSOPORT
Calgary Flames–Anaheim Ducks 2–4

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 az Anaheim javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik