NHL: későn ébredt a Washington, vezet a Pittsburgh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.03. 06:55
null
Sidney Crosby és a Pittsburgh lépéselőnybe került az alapszakaszgyőztes Washingtonnal szemben (Fotó: Reuters)
A Pittsburgh 3–2-re felülmúlta a Washingtont az NHL rájátszásának legutóbbi játéknapján, és 2–1-es vezetést szerzett a Keleti főcsoport elődöntőjében. A diadal fő letéteményese a győztes gólt szerző Carl Hagelin mellett a 47 Capitals-lövést hárító Matt Murray kapus volt, 3–0 után neki köszönhetően őrzött meg egy gólt az előnyéből a Penguins.

Leicester Cityt játszott a Pittsburgh a Washington elleni playoffmeccsén: kapura lövések tekintetében 49–23-ra, kezdeményezett ütközésekben 58–25-re maradt alul, mégis nyert 3–2-re.

Az első harmadban Patric Hornqvist és Tom Kühnhackl egy percen belül betalált, így a hazai pályán játszó Penguins a 8. percre olyan előnyt szerzett, amelyre már rá lehetett ülni. Ez is nagyrészt megmagyarázza a mérkőzés statisztikáit…

A második harmadban Carl Hagelin egy kontratámadás végén háromra növelte ez előnyt, így a záró húsz perc a védekezésről szólt. A Marc-André Fleury helyén a kapuban álló 21 éves Matt Murray percenként átlagban több mint egy lövéssel nézett szembe a záró játékrészben, de csupán kétszer kapitulált (Alekszandr Ovecskin és Justin Wilson volt eredményes, utóbbi már az utolsó percben), így a Penguins 2–1-es előnyt szerzett a párharcban.

A két csapat eddig nyolc párharcot vívott az NHL rájátszásában, s csak egyszer jutott tovább a Capitals.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT, 3. MÉRKŐZÉS

Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 3–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik