NHL: június 21-ig zárva lesz az amerikai-kanadai határ

Vágólapra másolva!
2020.05.19. 21:59
null
Bill Dalyék újraindítási terve nagyban függ a határzártól (Fotó: AFP)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vezérkara azt reméli, nem lesz negatív hatással a 2019–2020-as szezon tervezett folytatására, hogy június 21-ig biztosan zárva tartják az amerikai-kanadai határt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

 

Bill Daly, az NHL elnök-helyettese kedden elmondta, a két ország között csak az alapvető utazásokat engedik, így elvileg a csapatok nem repülhetnek. Az NHL 31 klubjából hét kanadai.

Donald Trump
amerikai elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kedden jelentette be, hogy egy hónappal, június 21-ig meghosszabbították a határzárat. Közel egy hónappal ezelőtt Trump arról biztosította a ligák és sportágak képviselőit, hogy a remények szerint mielőbb újra indulhat a sportélet.

Az NHL március 12-én állt le a koronavírus-járvány miatt. A tervek szerint június második felében vagy júliusban lehetne folytatni a küzdelmeket nézők nélkül, nyolc-kilenc helyszínen. Gary Bettman elnök szerint nem jelentene gondot, ha csak kora ősszel fejeznék be a 2019–2020-as idényt, mert a következő évadot akkor is meg tudják tartani, ha az csak decemberben kezdődne. A mostani alapszakaszból még közel egy hónap – csapatonként 11-14 találkozó – van hátra, és utána kezdődne a közel két hónapig tartó rájátszás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik