NHL: így kell háromgólos hátrányból három góllal nyerni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.26. 08:59
null
A Calgary Flames tizenegy év után jutott tovább a főcsoport-negyeddöntőből (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoport-negyeddöntőjének hatodik mérkőzésén a Calgary Flames hazai pályán 0–3-as hátrányból felállva 7–4-re legyőzte a Vancouver Canucksot, ezzel 4–2-es összesítéssel továbbjutott – akárcsak a Chicago Blackhawks, amely a Nashville Predators együttesét búcsúztatta. A Detroit Red Wings egy győzelemre a konferencia-elődöntőtől, míg a Washington Capitals és a New York Islanders párharcában hetedik meccs következik.

 

Tizenegy év után először élte túl a rájátszás első fordulóját a Calgary Flames, amely az első tíz percet átaludta (0–3) a Vancouver Canucksszal szemben, ám a felzárkózás után a harmadik harmadban szerzett négy góljának köszönhetően bezsebelte a győzelmet, és bejutott a főcsoport-elődöntőbe, ahol az Anaheim Ducks lesz az ellenfele.

A hazai csapatban három játékos is kimagasló teljesítményt nyújtott: Jirí Hudler két góllal és két gólpasszal, Michael Ferland két góllal és egy assziszttal, míg a pályafutása első playoff-találatát jegyző Matt Stajan egy góllal és két előkészítéssel vette ki a részét a sikerből.

A Nashville Predators kiválóan kezdte a Chicago Blackhawks elleni idegenbeli mérkőzést, hiszen a 12. percben James Neal duplájának is köszönhetően már 3–1-re vezetett, ám ekkor kapust cserélt a 2013-as győztes, beállt Corey Crawford, és megváltozott a meccs képe.

A hazaiak még az első harmadban egyenlítettek, majd Duncan Keith hajrában szerzett találatával megnyerték a találkozót, ezzel biztossá tették a továbbjutásukat.

A Nyugati főcsoportban a Detroit Red Wings négy góllal nyert a Tampa Bay Lightning otthonában, így két nap múlva hazai közönség előtt befejezheti a párharcot, míg a Washington Capitals és a New York Islanders párharcában mindent eldöntő hetedik összecsapás következik.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
New York Islanders–Washington Capitals 3–1
(1–1, 0–0, 2–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–3

Tampa Bay Lightning–Detroit Red Wings 0–4 (0–1, 0–1, 0–2)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Detroit javára

NYUGATI FŐCSOPORT
Chicago Blackhawks–Nashville Predators 4–3
(3–3, 0–0, 1–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Chicago javára

Calgary Flames–Vancouver Canucks 7–4 (1–3, 2–1, 4–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Calgary javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik