NHL: hosszabbításos sikerrel döntős keleten a Rangers

Vágólapra másolva!
2015.05.14. 07:25
null
Derek Stepan ünnepel a sorsdöntő gólja után (Fotó: Action Images)
A New York Rangers lesz a keleti döntőben a Tampa Bay ellenfele az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, miután a mindent eldöntő hetedik meccsen hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Washington Capitalst.

Az orosz sztár, Alekszandr Ovecskin révén a fővárosiak a 13. percben vezettek, majd Kevin Hayes a 27-edikben egyenlített. A sorsdöntő találatot Derek Stepan lőtte a 72. percben. Henrik Lundqvist lett Patrick Roy és Martin Brodeur után a harmadik kapus az NHL-történelemben, aki hatszor diadalmaskodott egy rájátszásos csata hetedik meccsén.

A tavaly nagydöntős New York 1–3-as hátrányból fordította meg a párharcot, és az első csapat lett az NHL-ben, amely egymás után két idényben is bemutatta ezt a bravúrt. Tavaly a Pittsburgh Penguins vezetett már 3–1-re a Rangers ellen a második fordulóban, de végül a New York-iak örülhettek.

Az alapszakaszgyőztes Rangers a szombaton rajtoló keleti döntőben a Tampy Bay Lightninggal találkozik. Nyugaton az Anaheim Ducks és a Chicago Blackhawks vívja a finálét.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT, 7. MÉRKŐZÉS

New York Rangers–Washington Capitals 2–1 – hosszabbítás után
A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4–3 a NY Rangers javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik