NHL: hosszabbításos Phoenix-sikerrel kezdődtek az elődöntők

Vágólapra másolva!
2012.04.28. 06:57
null
Ray Whitney-t (13) ünneplik a társak a Phoenix–Nashville meccsen (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) a Phoenix–Nashville mérkőzéssel megkezdődtek a főcsoport-elődöntők. A Coyotes Ray Whitney hosszabbításban szerzett góljával győzött 4–3-ra.

A Nyugati főcsoport egyik elődöntője, a Phoenix–Nashville párosítás már az első mérkőzés előtt szoros csatákat ígért, tekintve, hogy a Coyotes konferenciájában a 3., a Predators pedig a 4. helyen zárta az alapszakaszt, ráadásul mindkét csapat jó formát mutatott a rájátszás első körében. A Phoenix 4–2-es összesítéssel búcsúztatta a Chicagót, a Nashville-nek pedig öt meccs is elég volt a Detroit kiveréséhez.

A két gárda első meccse megfelelt az előzetes várakozásoknak, ugyanis végig kiélezett csatát hozott, ami csak a ráadásban dőlt el.

Az első harmadban a cseh Radim Vrbata révén egy szépségdíjas góllal, a bal szélről éles szögből leadott lövéssel szerzett vezetést emberelőnyben a hazai pályán játszó Phoenix, de a Nashville még az első szünet előtt válaszolt.

A Coyotes a folytatásban még kétszer, 2–1-re és 3–2-re is vezetett, de a vendégek mindannyiszor egyenlíteni tudtak. A döntés így a hosszabbításra maradt, amelyben egy hazai szempontból jól sikerült buli után Ray Whitney találta szembe magát Pekka Rinne kapussal, és közelről eldöntötte a mérkőzést.

A vendéglátóknál a gólt és gólpasszt is jegyző Whitney mellett a szintén gólt és asszisztot is elérő védőt, Rostislav Kleslát, illetve a harmadik phoenixi gól szerzőjét, Mikkel Boedkert emelik ki. Ami a kapusokat illeti: a hazai Mike Smithnek volt több dolga, ugyanis 42-szer lőttek a kapujára és ebből 39-szer védett. A másik oldalon Rinne a 24 kísérletből 20-at tudott hatástalanítani. Folytatás vasárnap, ugyancsak Phoenixben.

Az NHL rájátszásáról, a többi párosításról itt olvashat bővebben!

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Phoenix Coyotes (3.)–Nashville Predators (4.) 4–3 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik