NHL: hajrágóllal nyert a Tampa, így 2–1-re vezet a döntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.09. 06:55
null
A tampai emberfölény gólt ért a chicagói kapu előtt Palat lövésénél (Fotó: Reuters)
A Tampa Bay Lightning 3:11 perccel a vége előtt lőtt Cedric Paquette-góllal 3–2-re legyőzte a házigazda Chicago Blackhawks csapatát, ezzel összesítésben 2–1-re vezet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa döntőjében.  

 

NHL, STANLEY-KUPA-DÖNTŐ
3. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks–Tampa Bay Lightning 2–3 (1–1, 0–0, 1–2)
Gólszerzők: Richards (15.), Saad (45.), ill. Callahan (6.), Palat (45.), Paquette (57.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Tampa javára

Az előző mérkőzés hajrájában megsérülő első számú Tampa-kapus, Bishop vállalta a játékot, de minden mozdulatán érződött, nem teljesen egészséges.

Bátran kezdtek a vendégek, és a 6. percben gyönyörű hosszú indítás után Callahan óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. Felpörgött a Chicago is, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de még a ziccerek is kimaradtak. Aztán amikor emberelőnybe kerültek a hazaiak, Richards – aki 2004-ben még a Lightninggal nyert Stanley-kupát – lövése talált utat a kapuba. Bishop elől Shaw takarta a kilátást.

A második harmad Tampa-kapuvassal kezdődött, és a folytatásban is a vendégek irányították a játékot. A Blackhawks akkor tudott helyzetbe kerülni, amikor a védők eladták a korongot, ám Vermette – az első meccs győztes góljának szerzője – hibázott.

Kucserov előtt is adódott lehetőség, de amikor visszatért a büntetőpadról, szólóját Crawford hárította. A szünet előtt újra a hazai kapus pillanatai következtek, kettős emberhátrány alatt is több bravúros védést mutatott be.

Nagy iramban nyitotta a záró játékrészt a 2010-ben és 2013-ban is Stanley-kupa-győztes Blackhawks, és egy Hossa, Saad akció végén nagyot védett Bishop. Később ugyanez a kettős már összehozta a vezetést: Saad kapásból volt eredményes. Azonban 13 másodperc múlva meglett az egyenlítés, Palat közelről kotorta be a lecsorgó pakkot.

A hajrában, 3:11 perccel a vége előtt a védő Hedman vitte fel a korongot, lövőcsel után Paquette-nek passzolt, aki kapásból betalált.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik ugyancsak Chicagóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik