NHL: gólzápor, az Islanders és a Wild is hetet vágott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.26. 07:46
null
Nielsen három gólt lőtt a Dallas ellen (Fotó: Action Images)
Nagyon gólgazdag mérkőzéseket láthattak a szurkolók az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A New York Islanders például a háromgólos Frans Nielsen vezérletével 7–5-re nyert a Dallas ellen, míg a Minnesota 7–2-re verte meg a Tampa Bayt.   

New York Islanders–Dallas Stars

A Dallas New Yorkba látogatott, ahol az Islandersszel találkozott. A mérkőzés gólesőt hozott, a két csapat összesen tizenkétszer talált be egymás kapujába.

A gólok sorát az Islanders nyitotta, Anders Lee szerezte meg a vezetést. Vernon Fiddler néhány percre rá egyenlített, ám még az első harmadban emberhátrányból Nyikolaj Kulemin ismét vezetéshez juttatta a New Yorkot.

A második játékrész elején Brock Nelson ütött gólt, ezzel 3–1-re elhúzott a hazai csapat, a Dallas azonban egymás után háromszor is beköszönt Chad Johnson kapusnak. Először Tyler Seguin lőtte meg idei hatodik gólját, majd emberelőnyből Jason Spezza, végül pedig Antoine Roussel volt eredményes, amivel 4–3-ra fordított a Stars. Nem sokáig örülhettek a vendégek, fél perccel később
Lubomir Visnovsky révén kiegyenlített az Islanders.

Az utolsó harmad a New York-i gárdának sikerült jobban, Frans Nielsen egymás után kétszer is betalált, amire Shawn Horcoff még válaszolt, az utolsó pillanatokban viszont Frans Nielsen pontot tett a találkozóra, üres kapus góljával 7–5-re nyert a New York Islanders.

Minnesota Wild–Tampa Bay Lightning

A Minnesota a Tampa Bayt látta vendégül, és ki is ütötte. Marco Scandella és Mikko Koivu révén gyorsan elhúzott 2–0-ra a Wild. Anton Stralman hamar szépített, ám a hazaiak két góllal válaszoltak erre. Előbb Erik Haula, majd Jason Zucker volt eredményes, amivel 4–1-re nyerte az első harmadot a Minnesota. A henger a második játékrészben is folytatódott, előbb Zach Parise, majd Jared Spurgeon ütött gólt, míg a másik oldalon Nyikita Kucserov talált be – a szakasz végén már 6–2-re vezetett a hazai csapat. Az utolsó harmadban Jason Zucker emberhátrányból is gólt ütött, kialakítva ezzel a 7–2-es végeredményt.

A többi mérkőzésen

A Montreal 3–1-re megverte a New York Rangerst, a New Jersey hosszabbítás után hozta el a két pontot Ottawából. A Detroit 4–2-re kikapott Philadelphiában, míg a Zdeno Chára nélkül felálló Boston idegenben nyert 4–1-re a Toronto ellen. Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin lenullázta a Nashville-t, a gyengélkedő Blues meglepetésre 3–2-re legyőzte a Blackhawkst. Az Arizona hosszabbítás után gyűjtötte be a két pontot, Alekszandr Ovecskin és a Capitals pedig Calgaryből távozott győztesen. A San Jose–Buffalo mérkőzés a vendégek 2–1-es sikerével végződött.

NHL
ALAPSZAKASZ
Montreal Canadiens–New York Rangers 31
New York Islanders–Dallas Stars 75
Ottawa Senators–New Jersey Devils 2–3 – hosszabbítás után
Philadelphia Flyers–Detroit Red Wings 42
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 14
Minnesota Wild–Tampa Bay Lightning 72
Nashville Predators–Pittsburgh Penguins 03
St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 32
Arizona Coyotes–Florida Panthers 21 – h.u.
Calgary Flames–Washington Capitals 13
San Jose Sharks–Buffalo Sabres 1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik