NHL: fordulatos meccs, hátrányból egyenlített a Tampa

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.07. 07:38
null
Ben Bishop nem kedveli, ha a félkörét zavarják (Fotók: Reuters)
Fordulatos mérkőzés után a házigazda Tampa Bay Lightning 4–3-ra legyőzte a Chicago Blackhawksot, ezzel összesítésben 1–1-re áll az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa döntője a második találkozót követően.    

 

Akárcsak az első találkozón, most is jól kezdett a története során eddig egyszer, még 2004-ben bajnok Tampa, és Paquette takarásból leadott lövésével egy harmad után vezetett.

A fordulást követően gyorsan fordítottak a vendégek. Előbb Shaw közelről nem hibázott, majd két perc elteltével Teräväinen – a nyitó összecsapás egyik hőse – jó ütemű passzból emberelőnyben talált be.
Felpörgött a Lightning. A 27. percben Kucserov a kapunak háttal beleért Garrison lövésébe, Crawford nem védhetett. Aztán jött Johnson szerencsés találata: a csatár éles szögből a chicagói kapus testére ütötte a pakkot, amely onnan csorgott a gólvonal mögé. A hazai játékosnak ez volt a 13. gólja a rájátszásban, amivel az élen áll a rangsorban.

A záró harmad elején a 2010-ben és 2013-ban is Stanley-kupa-győztes Chicago vitatható körülmények között egyenlített kontrából. Seabrook lövésénél zavarták Bishop kapust, aki előbb reklamált, majd cserét kért lábsérülése miatt. Később ugyan rövid időre visszatért, de újonc cseretársa, Vasziljevszkij folytatta a fontos összecsapást.

A 49. percben emberelőnyben eldöntötte a csatát a Tampa: Garrison lövése a chicagói Desjardins botjáról pattant be. A hajrában remekül védekezett a hazai együttes, és végül sikerült a párharcban egyenlítenie.

NHL, STANLEY-KUPA-DÖNTŐ
2. MÉRKŐZÉS
Tampa Bay Lightning–Chicago Blackhawks 4–3
(1–0, 2–2, 1–1)
Gólszerzők: Paquette (13.), Kucserov (27.), Johnson (34.), Garrison (49.), illetve Shaw (24.), Teravainen (26.), Seabrook (44.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

A párharc következő felvonását magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik Chicagóban.

Garrison góljára már nem érkezett chicagói válasz
Garrison góljára már nem érkezett chicagói válasz

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik