NHL: eltűnt a korong a kapuban a rekordot érő gólnál – videó

K. Zs., MTIK. Zs., MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.18. 07:13
null
Nyikita Kucserov (jobbra) fogadja az első gratulációt (Fotó: nhl.com)
A Tampa Bay Lightning hosszabbítást követően 4–3-ra győzött a Colorado Avalanche vendégeként az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) hétfői rangadóján, és ezzel új klubcsúcsot állított fel: a floridaiak történetében ez az első 11 mérkőzéses győzelmi sorozat.

A győztes gólt Nyikita Kucserov ütötte egy megugrás végén a ráadás harmadik percében. Kétség sem férhetett a gól szabályosságához, ám a korong úgy eltűnt a kapuban, hogy sokan néhány pillanatig nem tudták, mi történt, különösen, hogy a gólt jelezni hivatott lámpa sem gyulladt ki.

Aztán csak-csak bekerült Kucserov idénybeli 29. gólja is a jegyzőkönyvbe – sorozatban 11. meccsükön is nyertek a Keleti főcsoport második helyén álló floridaiak.

A második harmadban a tampaiak részéről Alex Killorn és Cameron Gaunce 16 másodpercen belül talált a hazaiak kapujába, majd Steven Stamkos is eredményes volt. A Colorado mindegyik harmadban egy gólt szerzett Andre Burakovsky, Nathan MacKinnon és Valerij Nyicsuskin jóvoltából.

A GYŐZTES GÓL


A Vegas otthon gyűrte le a Washingtont, ezzel sorozatban harmadszor nyert, és az Edmontonnal holtversenyben az élen áll a Csendes-óceáni csoportban. A mérkőzést eldöntő találatot Max Pacioretty szerezte az 55. percben. A fővárosiaknál Alekszandr Ovecskin nem talált a kapuba, így továbbra is várnia kell a 700. NHL-góljára. Az orosz klasszis 698 gólnál jár, de sorozatban az ötödik mérkőzésén maradt eredménytelen.

A Calgary a harmadik harmad elején kétgólos hátrányban volt, így is sikerült azonban fordítania otthon az Anaheimmel szemben. A hazaiak sikeréből Andrew Mangiapane három góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

NHL, ALAPSZAKASZ
Vegas Golden Knights–Washington Capitals 3–2
Colorado Avalanche–Tampa Bay Lightning 3–4, h. u.
Arizona Coyotes–New York Islanders 2–1
Calgary Flames–Anaheim Ducks 6–4
San Jose Sharks–Florida Panthers 3–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik