NHL: előnyben a Tampa Bay és a Chicago az elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 07:11
null
Nyikita Kucserov és a montreali Carey Price párharcát itt még a kanadai kapus nyerte (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában keleten a Tampa Bay hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Montrealt, míg nyugaton a Chicago 4–3-ra a Minnesotát, ezzel 1–0-ra vezetnek a főcsoport-elődöntőben.

A rendes játékidő után 1–1-es döntetlenre állt a Tampa Bay Lightning és a Montreal Canadiens Kanadában a Keleti főcsoport elődöntőjének első mérkőzésén. A 2015-ös rájátszás legtöbb góljával büszkélkedő Tyler Johnson a harmadik harmadban megszerezte a vezetést a vendégeknek, ám öt perccel a lefújás előtt Max Pacioretty, a Canadiens balszélsője egyenlített. Kétszeri hosszabbításban dőlt el a meccs végkimenetele, Nyikita Kucserov, a Tampa jobbszélsőjének első találatát még érvénytelenítették a játékvezetők, másodjára azonban már ünnepelhetett az orosz, noha a bírók nem vették észre, hogy a 21 éves játékos a győztes gól előtt lesen tartózkodott.

Háromgólos előnyt pazarolt el hazai pályán a Chicago Blackhawks, mégis győzni tudott a Minnesota ellen a Nyugati főcsoport elődöntőjének első mérkőzésén. A Wild nyolc perc leforgása alatt kiegyenlített a második harmadban, végül Teuvo Teräväinen, a hazaiak csereembere nehéz szögből szerzett találatával visszavette a vezetést. Corey Crawford, a Blackhawks kapusa többször is bravúrosan hárított az utolsó játékrészben, így a Minnesota immáron hét rájátszásbeli meccsén nyeretlen Chicagóban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK
KELETI FŐCSOPORT, 1. MÉRKŐZÉS

Montreal Canadiens–Tampa Bay Lightning 1–2 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Tampa Bay javára.

NYUGATI FŐCSOPORT, 1. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks–Minnesota Wild 4–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Chicago javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik