NHL: egygólos vereség, kiesés szélén a Rangers és a Montreal

Vágólapra másolva!
2015.05.07. 07:30
null
André Burakovsky, a Washingon svéd szélsője győztes gólt lőtt gyerekkori kedvencének, Henrik Lundqvistnek (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság rájátszásában a kiesés szélére sodródott két nagy múltú együttes, a New York Rangers, valamint a Montreal Canadiens, miután a Keleti főcsoport elődöntőjében mindkét gárda idegenbeli vereséget szenvedett. A győztes Washington Capitals összesítésben 3–1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcában, a Tampa Bay Lightning előnye 3–0.

A New York Rangers hiába szerezte meg a vezetést Derick Brassard révén, André Burakovsky, a Washington svéd balszélsője kettőt vágott honfitársa és gyerekkori kedvence, Henrik Lundqvist kapujába, így a Capitalst már csak egy győzelem választja el a továbbjutástól. Az ötödik találkozóra május 8-án, pénteken kerül sor New Yorkban.

Tyler Johnson, a Tampa Bay centere csak egyetlen lövést eresztett a montreali Carey Price kapujára, de az 1.1 másodperccel a mérkőzés vége előtt győzelmet ért a Lightningnak. A floridaiak zsinórban hatodik rájátszásbeli győzelmükre, egyúttal söprésre készülnek a csütörtöki negyedik meccsen.



NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
4. MÉRKŐZÉS

Washington Capitals–New York Rangers 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Washington javára
3. MÉRKŐZÉS

Tampa Bay Lightning–Montreal Canadiens 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a Tampa Bay javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik