NHL: Detroitban egyenlített a Tampa Bay, vezet a Caps

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 06:55
null
A vancouveri Luca Sbisa kiköszönt a Calgary kispadjának (Fotó: Action Images)
A Tampa Bay Lightning hosszabbítás után 3–2-re nyert Detroitban az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság rájátszásában, a Keleti főcsoport negyeddöntőjében, ezzel 2–2-re alakította a párharc állását. A Washington előnybe került a New York Islandersszel szemben, míg a Nyugati főcsoportban a Nashville és a Vancouver is életben tartotta továbbjutási álmait.

 

 

A Detroit 2–0-s vezetéssel várta a harmadik harmadot, a Tampa Bay azonban szűk másfél perc alatt két gólt is szerzett, majd a hosszabbítás 3. percében Tyler Johnson másodszor is betalált, ezzel megnyerte a meccset a Lightningnak.

A New York Islanders a 6. percben megszerezte a vezetést Washingtonban, ezután azonban már csak egy csapat volt a pályán. A Capitals 5–1-re nyert a duplázó Jevgenyij Kuznyecov vezérletével, így 3–2-re vezet a párharcban.

A Chicago csütörtök este bejuthatott volna a Nyugati főcsoport elődöntőjébe, ám 5–2-es vereséget szenvedett a Nashville otthonában. Scott Darling, a Blackhawks kapusa először kapott több mint két gólt a párharc során. Filip Forsberg egymaga háromszor talált be a hazaiaknál, a Predators 20 éves svéd centere először triplázott az NHL-ben.

Szintén a kiesés szélén tudott nyerni a Vancouver, amely már a 3. percben hátrányba került, ám Nick Bonino és Daniel Sedin góljával fordítani tudott a Calgary ellen.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT

Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 2–3 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
Washington Capitals–New York Islanders 5–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Washington javára

NYUGATI FŐCSOPORT
Nashville Predators–Chicago Blackhawks 5–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Chicago javára
Vancouver Canucks–Calgary Flames 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Calgary javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik