NHL: chicagói győzelmével előnyben az Anaheim

Vágólapra másolva!
2015.05.22. 07:23
Az Anaheim Ducks 2–1-re nyert Chicago Blackhawks otthonában az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) Nyugati-főcsoportdöntőjének harmadik mérkőzésén, így 2–1-re vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

Két nappal azután, hogy a második meccset háromszori hosszabbításban elveszítette az Anaheim, elment Chicagóba, és megnyerte a harmadikat. Ezzel is bizonyítva az amerikai sajtó által körbejárt témát, hogy mentálisan ez már egy másik csapat, mint az elmúlt években. Két esztendővel ezelőtt a rájátszás első, legutóbb a második körében búcsúzott a Ducks.

„A média dolga, hogy összehasonlításokat tegyen, nem az enyém. Sokat tanultunk az elmúlt néhány évben a különböző playoff-helyzetekben. Volt minden, győzelem vereség, de csapatként fejlődtünk" – mondta az anaheimi Ryan Getzlaf, aki két gólpasszal segítette csapatát a fontos győzelemhez. Ez volt a center 14. asszisztja ebben a rájátszásban.

A Ducks Patrick Maroon találatával szerezte meg a vezetést, de Patrick Kane még az első harmadban egyenlített. A második játékrészben Simon Despres lőtt gólt ismét anaheimi részről. Később kiderült, hogy utóbbi a győztes gól is volt egyben. A Penguinstől a szezon közben érkező kanadai hokis pályafutása első gólját ütötte a rájátszásban.

Frederik Andersen, a Ducks kapusa 27 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez, ebből tízet az utolsó játékrészben mutatott be.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks–
Anaheim Ducks 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, az Anaheim javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik