NHL: előnyben a Ducks a főcsoportdöntőben

Vágólapra másolva!
2015.05.18. 06:55
null
Brusztolt és gólokat lőtt, így előnyben az Anaheim (Fotó: Reuters)
Az első meccsen az Anaheim Ducks szerzett vezetést az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjának fináléjában. A konferenciadöntő első felvonásán a Kacsák 4–1-re győzték le hazai jégen a Chicago Blackhawkst.

 

Az első harmadban Hampus Lindholm szerzett vezetést a hazaiaknak, majd a második elején Kyle Palmieri növelte az előnyt egy Corey Crawford-védést követően. Brad Richards – szintén egy kipattanót követően – szépített a harmad végén, ám a záró játékrész közepén a negyedik soros Nate Thompson visszaállította a kétgólos különbséget, Jakob Silfverberg pedig az utolsó előtti percben üres kapura pontot tett a meccs végére.

A Chicago hiába lőtt többször kapura (33–26), az Anaheim végül simán nyert. A Ducks továbbra is veretlen a rájátszás azon mérkőzésein, amelyeken elsőként megszerezte a vezetést.

„Voltak játékelemek, amelyekben jók voltunk, és voltak, amelyekben nem. A kapusunk fenomenális meccsen van túl, fejben nagyon ott volt – utalt a 32 védést bemutató Frederik Andersenre Palmieri. – Volt néhány óriási védése. Ennek ellenére úgy vélem, összességében túl sok lövőlehetőséget engedtünk távolról a Chicagónak.”

A párharc második meccsét kedden rendezik az anaheimi Honda Centerben.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Anaheim Ducks (1.)–Chicago Blackhawks 4–1
(1–0, 1–1, 2–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Anaheim javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik