NHL: az Anaheim egy lépésre a továbbjutástól; kikapott a Pens

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.21. 06:59
null
Devan Dubnyk kapus minden St. Louis-i lövést hárított (Fotó. Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság Keleti főcsoport-negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén a Pittsburgh Penguins hazai pályán 2–1-re kikapott a New York Rangerstől, így ezt megelőzően hiába győzött idegenben, ismét a New York-i együttesnél az előny az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A Nyugati konferenciában az Anaheim Ducks hosszabbítás után verte meg a Winnipeg Jetset, ezzel összesítésben már 3–0-ra vezet.


Idegenben szerezte meg második győzelmét a New York Rangers a Pittsburgh Penguins ellen a rájátszásban. A vendégek Carl Hagelin révén már az első harmad közepén előnybe kerültek (1–0), a második játékrészben Chris Kreider a palánkról visszapattanó korongot ütötte a kapuba, amivel 2–0-ra elhúzott a Rangers.


A harmadik harmadban Patric Hörnqvist még szépíteni tudott, de Henrik Lundqvist kapus bravúrjainak köszönhetően már nem született több gól, így maradt a 2–1 a Rangers javára és a New York-i csapat összesítésben 2–1-re vezet a Penguins ellen a négy győzelemig tartó párharcban.

A Minnesota Wild hazai jégen nullázta le a St. Louis Bluest. Az első találatra a 34. percig kellett várni, ekkor Jason Pominville volt eredményes Zach Parise nagyszerű passzából (1–0). Két percre rá már két góllal vezetett a Wild, miután a St. Louis-i védők szerencsétlenkedése után Parise ütötte a korongot a kapu bal felső sarkába.

A harmadik játékrész végén a Blues lehozta kapusát, és hat mezőnyjátékossal rohamozott, ám egy korongvesztés után, két perccel a mérkőzés vége előtt a svájci Nido Neiderreiter kialakította a 3–0-s végeredményt.

A vendégek az összecsapáson csupán 17-szer lőttek kapura, viszont Devan Dubnyk kapuson ezúttal egyszer sem tudtak kifogni.

Az Anaheim Ducks hatalmas csatában győzte le a Winnipeg Jetset.

Az első harmad közepén Lee Stempniak szerezte meg a vezetést a hazai csapatnak (1–0), de erre néhány másodperccel a játékrész vége előtt Cam Fowler válaszolni tudott (1–1). A második harmadban egymásnak ment a két gárda, és öt gól esett. Három perc után Corey Perry kapott remek passzt Hampus Lindholmtól, és a kanadai hokis nem is hibázott (2–1), néhány perc múlva pedig Tyler Myers emberelőnyös szituációból szerzett megpattanó lövésével már 2–2 volt az állás. Újabb két perc telt el, és vezettek is a hazaiak, Blake Wheeler bombázott szélről a jobb felső sarokba (3–2).

A 36. percben Ryan Kesler húzta vissza a korongot a kapu mögül, Jakob Silfverberg pedig kiválóan centerezett, és egyenlített. Két percre rá pedig Bryan Little ütött hatalmas gólt távolról, amivel ismét átvette a vezetést a Winnipeg (4–3).

A harmadik játékrészben egalizált a Ducks, a három védő között átpasszolt korongot Kesler vágta a kapuba a lemaradó Ondrej Pavelec mellett. A folytatásban már nem született újabb gól, így 4–4-es rendes játékidő után jöhetett a hosszabbítás, ahol már az Anaheim irányított, és Francois Beauchemin távoli lövése után – amibe Rickard Rakell kotort még bele, pont emiatt lett gól – meg is nyerte a mérkőzést, és 3–0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
3. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a NY Rangers javára

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
3. MÉRKŐZÉS
Minnesota Wild
–St. Louis Blues 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Minnesota javára

Winnipeg Jets–Anaheim Ducks 4–5 (1–1, 3–2, 0–1, 0–1) – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 az Anaheim javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik