NHL: a Washington könnyen, a Nashville nehezebben egyenlített

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.30. 07:24
null
A második hosszabbításban végül Fiala gólja döntött a Nashville javára (Fotó: Twitter/Avalanche Report)
A Washington Capitals 4–1-re legyőzte a Pittsburgh Penguinst, míg a Nashville Predators kétszeri hosszabbítás után 5–4-re verte meg a Winnipeg Jetst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának legutóbbi játéknapján, így jelenleg mind a két párharc 1–1-re áll.

 

A párharc nyitó mérkőzésén elszenvedett 3–2-es vereség után javított a Washington Capitals a Pittsburgh Penguins ellen. Alekszandr Ovecskin 2. percben szerzett góljával hamar vezetést szereztek a fővárosiak, majd Jakub Vrána (emberelőnyből) növelte az előnyüket az első harmad vége előtt. A második húsz perc elején Brett Connolly is beköszönt, így Kris Letang gólja már csak a szépítésre volt elég, ráadásul a végén Nicklas Bäckström még betalált az üres kapuba, így a Capitals 4–1-re nyert, s 1–1-re alakította a párharc állását.

A Nashville Predators már sokkal jobban megszenvedett a Winnipeg Jets ellen. Ryan Johansen mindössze 27 másodperc után vezetéshez juttatta a hazaiakat, igaz, az első harmad végére fordított a Jets. A folytatásban P. K. Subban és Viktor Arvidsson góljával visszavette a vezetést a Predators, majd a harmadik harmadban Brandon Tanev egyenlítése után Johansen második góljával került ismét előnybe a Nashville.

Alig több mint egy perccel a vége előtt Mark Scheifele egyenlített (4–4), így jöhetett a hosszabbítás. Az első ráadásban nem született gól, nem úgy a másodikban: Kevin Fiala vette be a Winnipeg kapuját, így a Predators egy rendkívül izgalmas mérkőzést nyert meg, s összesítésben egyenlített.

Ezzel a góllal nyert a Nashville Predators

NHL on Twitter

Here's a goal that @KevinFiala22 won't ever forget. Double overtime game-winner, wow. #StanleyCup https://t.co/RxMlCkPNP8



NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 4–1
(2–0, 1–1, 1–0)
A párharc állása:1–1

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Nashville Predators–Winnipeg Jets 5–4
(1–2, 2–0, 1–2, 1–0) – 2 h. u.
A párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik