NHL: a Washington Capitals visszaelőzte a Penguinst

Vágólapra másolva!
2020.02.24. 07:28
Címkék
A Washington Capitals visszavette a Metropolitan csoport vezetését a Pittsburgh Penguins csapatától, miután a fővárosiak vasárnap 5–3-ra megnyerték a két csapat mérkőzését az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).  

A fővárosi rangadó fordulatokban bővelkedett. Az első harmadban a Capitals jutott előnyhöz, majd a második szakaszban a 35-36. perc fordulóján a Penguins fél percen belül fordított.

A hazaiak aztán a harmadik periódus elején két gyors góllal visszavették vezetést, a harmad közepén pedig a pittsburgh-i Jevgenyij Malkin egyenlítésére T.J. Oshie válaszolt. A washingtoniak az utolsó tíz percben jól védekeztek, Carl Hagelin üreskapus találatával pedig lezárták a meccset.

A címvédő St. Louis Blues a Minnesota Wild vendégeként remekelt. A Nyugati főcsoportot vezető együttes már az első harmadban kétgólos előnybe került, és az egész mérkőzésen jól védekezett, a hazaiak pedig 33 kísérletükből csak egyszer tudták bevenni Jordan Binnington kapuját.

A Vegas Golden Knights sorozatban hatodik meccsét nyerte meg. A Las Vegas-i együttes vasárnap alaposan megszenvedett az Anaheim Ducks vendégeként és csak hosszabbításban tudta felülmúlni riválisát.

A Golden Knights három perccel a vége előtt még két góllal vezetett, a házigazdák azonban egyenlíteni tudtak, Shae Theodore a ráadásban ugyanakkor beütötte a nevadaiak győztes találatát. A meccs legeredményesebbje a svéd William Karlsson volt három góllal, míg a hazaiaknál Adam Henrique és Nick Ritchie is két-két gólt és gólpasszt ért el.

NHL, ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 5–3
Dallas Stars–Chicago Blackhawks 2–1
Buffalo Sabres–Winnipeg Jets 2–1
New York Islanders–San Jose Sharks 4–1
Detroit Red Wings–Calgary Flames 2–4
Minnesota Wild–St. Louis Blues 1–4
Anaheim Ducks–Vegas Golden Knights 5–6
Los Angeles Kings–Edmonton Oilers 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik