NHL: a Rangers hazai, a Kings idegenbeli sikerrel kezdte az elődöntőt

Vágólapra másolva!
2012.04.29. 07:03
null
Mike Richards (LA Kings, balra) okoz zavart a St. Louis kapuja előtt, Brian Elliott (középen)<br />és Kris Russell párosa ezt a veszélyt még elhárította (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának második fordulóját a New York Rangers hazai, míg a Los Angeles Kings idegenbeli győzelemmel kezdte.


 

A Rangers 33. percben szerzett vezető találatára már a második harmad vége előtt négy másodperccel válaszolt a Washington, de a házigazdák a záró játékrész középen másfél perc alatt szerzett duplával eldöntötték a találkozót. A hazai sikert bebiztosító harmadik találatot Brad Richards szerezte, aki harmadszor volt eredményes a playoffban. A 18200 kilátogató néző kevés akciót kapott a pénzéért: a Rangers összesen 14-szer (!), a Washington 18-szor próbálkozott kapura lövéssel.

Az otthon játszó St. Louis Blues a 10. percben szerzett vezetést, de a Kings még a harmad vége előtt egyenlített, majd a második és a harmadik felvonás végjátékában is eredményes volt egy-egy alkalommal – zárásként már üres kapura –, így idegenbeli sikerrel jutott előnyhöz. A kapura lövési adatok kiegyensúlyozottságról árulkodnak (29 lövés mindkét oldalon), a Los Angeles mégis boldogabb lehetett ellenfelénél.

 

NHL
RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORT ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
KELETI FŐCSOPORT
New York Rangers (1.)–Washington Capitals (7.) 3–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a New York Rangers javára
NYUGATI FŐCSOPORT
St. Louis Blues (2.)–Los Angeles Kings (8.) 1–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, az LA Kings javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik