NHL: a Lightning hat gólt vágva egyenlített New Yorkban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.19. 06:53
null
Tyler Johnson mesterhármasával a Lightning legyőzte a Rangerst (Fotó: Reuters)
A Tampa Bay Lightning a triplázó Tyler Johnson remek játéka következtében 6–2-re nyert a New York Rangers vendégeként, így kiegyenlítette a négy győzelemig tartó konferenciadöntő állását az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) Keleti főcsoportjában.


A Keleti főcsoport konferenciadöntőjében a New York Rangers a Tampa Bay Lightningot fogadta, ám a Rangers védelme ezúttal csődöt mondott, és a csapat 2014–2015-ös rájátszás során először kapott négy gólnál többet.

Az első találatra öt percet kellett várni, ekkor egy hatalmas hiba után Alex Killorn szerezte meg a korongot, amit rögtön tovább is passzolt Tyler Johnsonnak, aki egyedül törhetett a New York-i kapura. Noha Henrik Lundqvist kapusnak majdnem sikerült kivédenie a lövést, a korong végül becsorgott(1–0). A gólt kettős (!) emberhátrányban ütötte a Tampa Bay.

Három perc múlva Chris Kreider emberelőnyös helyzetből egyenlíteni tudott (1–1), a Rangers ezután viszont elvesztette a kontrollt, és már nem tudott pariban lenni a vendégcsapattal. Johnson előbb emberelőnyös helyzetből, majd öt az öt elleni szituációból is eredményes volt, így a 24 esztendős hokis mesterhármasának köszönhetően már 29 perc után eldöntötte a mérkőzést.

Johnson ebben a rájátszásban már tizenegy gólnál jár, ezzel ő a liga legeredményesebb játékosa, ráadásul a Lightning történetének első mesterhármasát jegyezte a rájátszásban.

A folytatásban a Rangers még szépített, de a Tampa Bay az utolsó harmadban háromszor is betalált, így végül 6–2-re nyert, és 1–1-re kiegyenlítette az egyik fél negyedik győzeleméig tartó párharc állását.

NHL
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
New York Rangers–Tampa Bay Lightning 2–6
(1–2, 1–1, 0–3)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik