NHL: a Keleti első után a Nyugati főcsoport győztese is kiesett!

Vágólapra másolva!
2019.04.20. 08:32
null
A Colorado kiejtette a Calgary Flamest (Fotó: Twitter)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga rájátszásában az alapszakaszban a Keleti főcsoportot megnyerő Tampa Bay Lightning után (a Tampa a Columbusszal szemben maradt alul 4–0-val) a nyugaton főcsoportgyőztes Calgary Flames is búcsúzott, miután az ötödik mérkőzésen, hazai pályán 5–1-re kikapott a Coloradótól, amely így 4–1-re megnyerte az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot. 

 

A legkevesebb ponttal rájátszásba kerülő Colorado Avalanche sorozatban negyedik győzelmével kiejtette a nyugati főcsoport alapszakaszát megnyerő Calgary Flames csapatát az észak-amerikai jégkorongliga rájátszásának pénteki játéknapján.

A párharc az esélyeknek megfelelően kezdődött, hiszen a Flames az első mérkőzésen 4–0-ra legyőzte a vendég coloradóiakat, akik azonban utána a két hazai és a két idegenbeli mérkőzésüket is megnyerték.

A ligában először fordult elő, hogy mindkét főcsoport bajnokát kiejtették a rájátszás első fordulójában. Korábban keleten az alapszakaszgyőztes Tampa Bay Lightningot a Columbus Blue Jackets söpörte ki.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
KELETI FŐCSOPORT

Boston Bruins–Toronto Maple Leafs 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Toronto javára

NYUGATI FŐCSOPORT
Calgary Flames–Colorado Avalanche 1–5

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Colorado javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik